40 ülkeye uçak seferleri 10 Haziran'da başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren 40 ülkeye uçak seferlerini başlatma kararı aldıklarını söyledi. Karaismailoğlu 'Yurt dışı uçak seferleri ilk olarak KKTC, Bahreyn, Bulgaristan, Katar ve Yunanistan'a başlatılacak' dedi. THY de bugünkü iç hat seferleriyle 25 binden fazla yolcu taşıyacak ve gün içinde 250 iç hat seferi gerçekleştirecek.

40 ülkeye uçak seferleri 10 Haziran'da başlayacak
04 Haz 2020 16:43:29

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını duyurdu. Karaismailoğlu "Yurt dışı uçak seferleri ilk olarak KKTC, Bahreyn, Bulgaristan, Katar ve Yunanistan'a başlatılacak" dedi.

Karaismailoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"10 Haziran'dan itibaren kademeli olarak 40 ayrı ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planlıyoruz. Dış hat uçuşlar için 92 ülkeyle iş birliğimiz devam ediyor.

"10 ÜLKE İLE ÖN MUTABAKAT SAĞLADIK"

Kuruluşlar ve muhatap ülkelerle uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.

"10 HAZİRAN'DA İLK SEFERLER BAŞLIYOR"

10 Haziran'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan; 15 Haziran'da Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan; 20 Haziran'da Hollanda, Kazakistan; 22 Haziran tarihi itibariyle Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya; 25 Haziran'da Belçika."

THY'DEN 250 İÇ HAT SEFERİ

THY de bugünkü iç hat seferleriyle 25 binden fazla yolcu taşıyacak ve gün içinde 250 iç hat seferi gerçekleştirecek. 

Pegasus, yurt içi uçuş noktalarını 27'ye çıkardı. Pegasus'tan yapılan açıklamada "Sınırlı sayıda iç hat seferlerimiz 1 Haziran'da başlamış olup 4 Haziran itibarıyla yurt içi uçuşlarımız 27 destinasyonu kapsayacak şekilde genişletilmiştir" ifadelerini kullanıldı.

SABİHA GÖKÇEN'DE EN KALABALIK GÜN

Bu arada İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda, Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJet'in iç hat sefer sayılarını arttırmasıyla haftalar sonra en kalabalık gün yaşandı.

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici süreyle uçuşlara kapatılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, kontrollü sosyal hayata geçiş kararlarının alınmasıyla 1 Haziran itibarıyla yeniden faaliyete geçti.

100'DEN FAZLA UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İlk etapta İstanbul'dan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a gerçekleştirilen seferlerin ardından Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJet, bugün itibarıyla iç hat uçuşlarını genişletti. 

Bu kapsamda iki hava yolu şirketinin 54 gidiş ve 58 geliş olarak planlanan uçuşları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı 2,5 ayın ardından en yoğun gününü yaşandı.



0 Yorum

Yorum Yaz