4,7'lik deprem sonrası uzmanlardan uyarı

İstanvul'da hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, "Bu deprem ciddi bir uyarı, büyük depremi tetikleyebilir. Önlemler alınmalı, sonucu çok ciddi bir afet olabilir" dedi.

4,7'lik deprem sonrası uzmanlardan uyarı
11 Oca 2020 19:47:47

Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında 4,7 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesi, saat 16.37'de gerçekleşen depremin yerin 16 kilometre aşağısında oluştuğunu ve depremin büyüklüğünün 4,8 olduğunu duyurdu.


UZMANLARDAN İLK YORUM

İstanbul'un pek çok noktasında hissedilen deprem sonrası açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Artçı ve normal bir deprem olduğunu düşünüyorum. Daha önceki 5.7'lik depremin artçısı gibi duruyor" diye konuştu.


"CİDDİ BİR UYARI, BÜYÜK DEPREMİ TETİKLEYEBİLİR"

İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Dr. Ziyadin Çakır, depremle ilgili yaptığı açıklamada "Bugün meydana gelen deprem normal seyre uygun değil. Dikkatli olunmalı. Bu deprem ciddi bir uyarı, büyük depremi tetikleyebilir. Ana fayın üzerinde meydana geldi. Önlemler alınmalı, sonucu çok ciddi bir afet olabilir" dedi.


Kandilli Rasathanesi verilerine göre büyüklüğü 0.8 ile 4,7 arasında değişen 54 deprem meydana geldiği bildirdi. 

Etiketler:   deprem


0 Yorum

Yorum Yaz