74. Haftadır Devam Eden Zulme Karşı Alparslan Hocanın Sevenleri Bir Kez Daha Bolu’da

Alparslan Hoca için kapalı görüş günü olması sebebiyle eşi Semra Kuytul ve Furkan gönüllüleri Bolu cezaevi önünde bir araya geldi.

74. Haftadır Devam Eden Zulme Karşı Alparslan Hocanın Sevenleri Bir Kez Daha Bolu’da
16 Tem 2019 14:24:38


522 gündür delilsiz mesnetsiz bir şekilde Bolu cezaevinde siyasi olarak tutulan Alparslan Kuytul Hocanın önce telefon görüş hakkı süresiz engellendi. Kısa bir süre sonra da ailesiyle olan açık-kapalı tüm görüşlerinin kısıtlanmasına yönelik talebin infaz masasına gönderildiği öğrenildi.

"Arkadaşlarının iyi bir İslam davetçileri olmaları takdirinde kurban keseceğine" dair mutluluğunu paylaştığı telefon görüşmesinin "örgüt üyelerine talimat vermek" şeklinde yorumlanarak ailesiyle olan tüm irtibatının kesilmeye çalışılması Türkiye gündemine oturmuş ve birçok kesimden sert tepki toplamıştı.

Bugün Alparslan Hoca için kapalı görüş günü olması sebebiyle cezaevi önünde toplanan sevenleri bir kez daha haksız tutukluluğu protesto etti.


Görüş sonrası cezaevi önünden yapılan canlı yayında Semra Kuytul Hocahanım, Alparslan Hocanın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 


Ayrıca sosyal medya hesabından da görüş hakkında paylaşımlarda bulunan Semra Kuytul, Alparslan hocanın sağlık ve moralinin iyi olduğunu telefon görüş hakkının kısıtlanmasının ardından onun haftalık mesajlarının şahsi twitter hesabından paylaşılacağını duyurdu.

Semra Kuytul Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı;

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin tutukluluğunun 522. gününde bugün bir kez daha Bolu'daydık. Kıymetli Hocamın morali ve sağlığı iyiydi, çok şükür. Herkese selamı var.

Telefon görüşmesinin kısıtlanmasının ardından onun haftalık mesajlarını, kendisinin twtr hesabından paylaşacağız




0 Yorum

Yorum Yaz