897 Yahudi işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Yahudi örgütlerinin Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrılarının ardından bu hafta yüzlerce Yahudi işgalcinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği kaydedildi.

897 Yahudi işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
28 Ara 2019 11:26:38

İşgalci İsrail radyosu, bu hafta 897 Yahudi işgalcinin işgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı.

Yahudi işgalciler Cuma ve Cumartesi günleri hariç haftanın her günü Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken Amerika’nın Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan ettiği 6 Aralık 2017’den bu yana baskınlara katılanların sayısında artış gözlemlendiği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi işgalcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi işgalciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi işgalciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz