Abbas'dan Netanyahu'ya mektup: Tüm anlaşmalardan çekilme hakkımız var

Filistin lideri Abbas'ın, Netanyahu'ya sert ifadelerle dolu bir mektup gönderdiği iddia edildi. Mektupta 'Filistin yönetiminin, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırma ve imzalanan tüm anlaşmalardan çekilme hakkı olduğunu' ilettiği belirtildi.

Abbas'dan Netanyahu'ya mektup: Tüm anlaşmalardan çekilme hakkımız var
30 Oca 2020 10:37:56

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya bir mektup gönderdiği iddia edildi.

İsrail Kanal 12 Televizyonu'nun haberine göre, ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' olarak adlandırdığı sözde barış planının açıklamasının ardından Abbas, Netanyahu'ya sert ifadelerle dolu bir mektup gönderdi.

MALİYE BAKANI'NA TESLİM EDİLDİ

Mektubun, Filistin Sivil İşler Bakanı Hüseyin eş-Şeyh başkanlığındaki bir heyet tarafından, bugün Rusya'dan dönmesi beklenen Netanyahu'ya ulaştırılması için İsrail Maliye Bakanı Moşe Kahlon'a teslim edildiği kaydedildi.

 Abbas'ın el yazısıyla ve Arapça yazılan mektupta, söz konusu barış planının ABD ve İsrail tarafının Oslo Anlaşması'ndan çekilmesi anlamına geldiği ve bu durumun Arap Birliği'ne iletileceği belirtildi. 

"TÜM ANLAŞMALARDAN ÇEKİLME HAKKIMIZ VAR"

Abbas'ın "Filistin yönetiminin, kuralları çiğneme, İsrail'le güvenlik koordinasyonunu sonlandırma ve imzalanan tüm anlaşmalardan çekilme hakkı olduğunu" ifade ettiği belirtildi.

Abbas mektubunda ayrıca, Filistin halkını sokağa inmeye ve İsrail karşıtı barışçıl gösteriler düzenlemeye çağırma sinyali de verdi.

İSRAİL'DEN RESMİ AÇIKLAMA YOK

Haberde ayrıca, Abbas'ın, ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen telefon görüşmesi talebini geri çevirdiği aktarıldı.

Filistin yönetiminden İsrail televizyonunun haberine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.



0 Yorum

Yorum Yaz