ABD Başkanı Biden'dan AB ülkelerine iş birliği çağrısı

ABD Başkanı Biden, AB üyesi ülkelerin liderleri ile yaptığı görüşmede ABD-AB ilişkilerini geliştirme mesajı verirken "Çin ve Rusya da dış politika çıkarları konusunda birlikte çalışmak istediğini dile getirdi" diye konuştu.

ABD Başkanı Biden'dan AB ülkelerine iş birliği çağrısı
26 Mar 2021 10:26:21

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Avrupa Birliği (AB) liderlerinin çevrimiçi toplantı yaptıklarını açıkladı.Toplantıya AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in başkanlık ettiği belirtildi.

Açıklamada, Biden'ın güçlü bir AB'nin, ABD'nin çıkarlarına olduğunun altını çizerek, ortak demokratik değerlerin, dünyanın en büyük ticari ve yatırım ortaklığının önemini vurguladığı kaydedildi.

Biden'ın, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele, iklim değişikliği tehdidinin ele alınması, ekonomik bağların derinleştirilmesi, otokrasilerden ziyade demokrasilerin belirleyici olması gibi konularda yakın iş birliği çağrısı yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, Çin ve Rusya da dahil ortak dış politika çıkarları konusunda birlikte çalışmak istediğini dile getirdi. Ayrıca Türkiye, Güney Kafkasya, Doğu Avrupa ve Batı Balkanlar konusunda da AB ile ABD'nin temasının sürmesi gerektiğini vurguladı" denildi.



0 Yorum

Yorum Yaz