ABD Eski Başkanı Obama, Joe Biden için sahaya indi

ABD’de Başkanlık seçimlerine iki hafta kala eski ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti’nin başkan adayı Jeo Biden için sahaya indi. Obama hoparlör ile Biden'e oy istedi.

ABD Eski Başkanı Obama, Joe Biden için sahaya indi
22 Eki 2020 12:10:44

Amerika Birleşik Devletir ( ABD)’de 3 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerine 14 gün kaldı. İki başkan adayı Donald Trump ve Jeo Biden arasındaki seçim yarışı kıyasıya devam ederken, eski ABD Başkanı Barak Obama'dan Biden'e destek geldi. Obama, Başkan Donald Trump ile televizyonda katılacağı tartışma programına hazırlanmak için seçim çalışmalarına ara verdiğini açıklayan ve 8 yıl boyunca yardımcılığını yapan Joe Biden’a destek olmak için Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinde seçmenlerle bir araya geldi.

TRUMP BAŞKAN OLMAK İÇİN YETERSİZ

Siyahi politikacı ve cemaat liderleriyle bir araya geldikten sonra açık hava etkinliğinde konuşan Obama seçmenleri 3 Kasım seçimlerine katılmaya çağırırken, Trump’ın korona virüs salgını konusundaki tutumunu, ırksal huzursuzluğa verdiği tepkiyi ve işsizlik konusundaki temel uyumsuzluğa değinerek sert açıklamalarda bulundu. Obama, Trump’ı ülkenin karşı karşıya olduğu korona virüs salgını döneminde Amerika’ya liderlik etmekte yetersiz ve ilgisiz kaldığını ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz