ABD sınır devriyesinin gözaltına aldığı bir göçmen çocuk daha öldü

Guatemala hükümeti ve insan hakları kuruluşları, arka arkaya gerçekleşen göçmen ölümleri ardından soruşturma çağrısı yapıyor.

ABD sınır devriyesinin gözaltına aldığı bir göçmen çocuk daha öldü
21 Mayıs 2019 18:26:46

16 yaşındaki Guatemalalı çocuk, Teksas’taki ABD göçmen gözaltı tesisinde hayatını kaybetti. Bu, aralıktan bu yana gerçekleşen 5. göçmen çocuk ölümü.

Carlos Hernandez Vasquez ilk olarak 13 Mayıs’ta 70 kişilik bir grupla birlikte ABD sınırını geçmeye çalışırken ABD Sınır Devriyesi yetkililerince yakalanmıştı. Pazar günü Teksas eyaletinin Weslaco ilçesinde bulunan Sınır Kontrol istasyonuna gönderilmeden önce Vasquez hastalığa yakalandığı işlem merkezinde tutuluyordu.

Vasquez, pazartesi sabahı hücresinde hareketsiz bulunmuş ve hemşirelerin muayenesi sonucu, kuş ve domuz gribine benzer bir virüs nedeniyle Vasquez’in grip olduğu tespit edilmişti. CBS News’un haberine göre, Vasquez hastaneye götürülmeden önce, birkaç saat içinde hayatını kaybetti.

ABD Gümrük ve Sınır Koruması kuruluşunun yetkili şefi John Sanders bir cümleyle, “ABD Gümrük ve Sınır Koruması’nda bulunan bütün erkek ve kadınlar genç bir insanın bu trajik ölümünden üzüntü duyuyor ve ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Guatemala hükümeti ve insan hakları kuruluşları ise soruşturma yapılması çağrısında bulunuyor.

 



0 Yorum

Yorum Yaz