ABD Temsilciler Meclisi'nden Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına tepki

ABD Temsilciler Meclisi'ne Beyaz Saray'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararına tepki amacıyla bir karar tasarısı sunuldu.

ABD Temsilciler Meclisi'nden Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına tepki
12 Eki 2019 11:10:25

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elliot Engel ve Cumhuriyetçi vekil Michael McCaul tarafından sunulan karar tasarısına her iki kanadın da büyük destek verdiği belirtildi. Tasarıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Engel ve McCaul, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) karşı başlattığı askeri harekata yönelik çekilme kararını eleştirdi.

Açıklamasında DSG'yi savunan Engel, "Başkan Trump, askerlerimizi o bölgeden çekerek ortaklarımıza ihanet etti. Ülke değerlerimize ve ulusal güvenliğimize sırtını döndü. Bugün, bu tasarı ile alınan bu korkunç kararı reddediyor, Kongre üyeleri olarak, Başkan'ın gücünü kötüye kullanarak ilkelerimize ve güvenliğimize zarar verme girişiminin yanında olmadığımızı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan ABD medyasında yer alan haberlerde, Elliot Engel'in hafta içi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı operasyonunu durdurması ve Trump'ın Türkiye'ye yönelik hedefli yaptırım uygulamasını içeren yeni bir tasarı daha sunacağı belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz