ABD'li General: Rusya, NATO'ya Karşı Avantajlı

ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, NATO müttefiklerinin Rusya ile başa çıkmasını engelleyen üç önemli faktör bulunduğunu söyledi.

ABD'li General: Rusya, NATO'ya Karşı Avantajlı
26 Eyl 2015 16:14:42

Breaking Defense dergisine konuşan ABD'li general, NATO'nun savunma kapasitesini Rusya ile mücadelede olumsuz etkileyen ilk faktörün korumalı radyo iletişim sisteminin bulunmaması olduğunu belirtti. Hodges, "Dinlenme endişesi taşıyan ABD ve NATO'daki müttefikleri, birbirleriyle güvenli bilgi değişimi sağlayamıyor" dedi.

Hodges'a göre, ikinci can alıcı unsur, NATO ülkelerinin ortak istihbarat veritabanına sahip olmaması. General, bu eksiklik nedeniyle ABD ve NATO ülkelerinin operasyonları eş zamanlı ve birbirlerinden bağımsız olarak takip edemediklerini vurguladı.

Hodges, ateş emri verildiği sırada operasyon bölgesindeki radarların, füze sistemlerinin ve birliklerin koordinesini sağlayacak güvenli bir sistemin bulunmamasını ise üçüncü can alıcı faktör olarak gösterdi.

Korgeneral, daha önce, Rusya'yı ABD ve Avrupa için ‘başlıca tehdit' olarak göstererek NATO ülkelerini Rusya'ya karşı koymaya çağırmıştı.

Etiketler:   ABD-RUSYA


0 Yorum

Yorum Yaz