ABD'nin başkentinde binlerce kişi Filistin için yürüdü

ABD yönetiminin İsrail'e verdiği desteğin Filistin'e baskıya dönüştüğünü söyleyen binlerce kişi başkent Washington'da Filistin'e özgürlük talebiyle yürüdü.

ABD'nin başkentinde binlerce kişi Filistin için yürüdü
12 Mayıs 2021 15:42:21

ABD'nin başkenti Washington'da eylem yapan binlerce kişi İsrail’in saldırdığı Filistinlilere destek verdi. Eylemciler, İsrail ve ABD yönetimine tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı önünde Filistin'e destek gösterisi için toplanan yüzlerce eylemci, burada İsrail ile ABD yönetimine ve ABD Dışişleri Bakanlığı'na yönelik tepkilerini dile getirdi. Çok sayıda Filistinli, Türkiyeli ve ABD'linin yanı sıra, Ortodoks Yahudi grupların da destek verdiği gösteride Filistin asıllı ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib konuşma yaptı ve İsrail'e sert sözlerle yüklendi.

Tlaib, İsrail'in "ırkçı" uygulamalarının yanı sıra son günlerde sivillere yönelik saldırılarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ABD yönetiminin İsrail'e verdiği desteğin Filistin'e baskıya dönüştüğünü dile getirdi.

BİNLERCE KİŞİ FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜ

Daha sonra sayıları artan ve binlere ulaşan kalabalık Washington sokaklarında yürümeye başladı. Dışişleri Bakanlığı önünde başlayan yürüyüşe katılan binlerce kişi, ellerinde Filistin bayrakları ve sloganlar eşliğinde Beyaz Saray'ın önüne kadar geldi.

"Filistin'e özgürlük" sloganları atan kalabalık, Beyaz Saray önünde de ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.



0 Yorum

Yorum Yaz