Adalet İstemiyle Yargılanan 3 Çocuğun Mahkemesi Ertelendi

Adana'da adalet istemiyle yargılanarak hakim karşısına çıkarılan 3 çocuk için mahkeme, erteleme yoluna gitti.

Adalet İstemiyle Yargılanan 3 Çocuğun Mahkemesi Ertelendi
08 Eyl 2020 12:25:23

Özgürlük Talep Edenler Mahkemeler Yoluyla Bezdirilmeye Çalışılıyor

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluğu sürecinde adalet istedikleri için mahkemelik olan Furkan gönüllüsü 3 çocuk hakkında açılan davanın duruşması bugün görüldü.

Alparslan Hoca'ya destek olmak amacıyla adliye önünde mahkeme sonucunu bekledikleri ve polise karşı herhangi bir mukavemet göstermedikleri bilenen çocukların mahkemesi 8 Eylül'e ertelendi.

Dava sürecini mahkeme önünde bekleyen Furkan gönüllüleri, mahkemelerin "Hukuki değil siyasi" işlediğini dile getirerek defalarca uzatılan mahkemeleri protesto etti.

Resim

Resim

Resim

"Sınav Sürecimizde Ertelenen Davalarla Zamanımızdan Çalıyorlar"

Mahkeme sonrası Furkan Haber'e konuşan gençler, üniversiteye hazırlık sürecinde ders çalışmaları gerekirken verilen haksız kararlarla zamanlarından çalındığını belirtti.

Özgürlük talep eden gençler: "Bizler sosyal medyadan Alparslan Hoca'yı tanıyoruz ve seviyoruz. Onun suçsuz olduğuna inanıyoruz, bu sebeple kendisini savunmak istedik, mahkemesi önünde bekledik. Polise karşı hiçbir direniş göstermediğimiz halde fotoğraflarımızı çekip bize dava açmışlar. Hakimler, savcılar da suçsuzluğumuzu biliyor ancak aldıkları talimat gereği hakkımızda bir karar veremiyorlar. Sürekli davamız erteleniyor.

Biz üniversiteye hazırlık sürecindeyiz, bu dönemde masa başında ders çalışmamız gerekirken ertelenen mahkemeler sebebiyle zamanımızdan çalıyorlar. Zaten pandemi sürecinde psikolojik olarak çok sarsıldık bir de bu şekilde etkileniyoruz.

Alparslan Hoca'ya ve Furkan gönüllülerine yapılan haksızlıkları kınıyoruz ve onları desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz