Adana Emniyeti Önünde Toplanan Tepkili Furkan Gönüllüleri Furkan Habere Konuştu

Trajikomik gerekçelerle sürekli ifadeye çağrılan Furkan gönüllüleri, bu duruma tepkilerini göstermek amacıyla Adana Emniyeti önünde bir araya geldi. Gönüllü olarak ifade vermeye gelenlere ise Furkan Haber mikrofon uzattı.

Adana Emniyeti Önünde Toplanan Tepkili Furkan Gönüllüleri Furkan Habere Konuştu
19 Eyl 2019 20:04:54

Tutuklu İslam alimi Alparslan Kuytul'a verdikleri destek sebebiyle bir ay içerisinde yüzlerce Furkan gönüllüsü emniyete ifade vermeye çağrıldı.

Sindirme operasyonuna maruz kaldıklarını belirten ve bu duruma tepkilerini göstermek amacıyla emniyet binası önünde bekleyişlerini sürdüren gönüllüler, Furkan Habere konuştu.

Yıldırılmaya çalışıldıklarını ancak korkmayacaklarını belirten gönüllüler, haklı mücadelelerinden dönmeyecekleri hususunun altını çizdi.

70 yaşında yaşlı bir Furkan gönüllüsü kendisiyle yapılan röportajda, Alparslan Hocayı çok sevdiğini dile getirerek, alnı ak bir şekilde ifadesini vermeye geldiğini belirtti.

İfade özgürlüğünün olmadığı ülkede ifade vermenin zulme dönüştürüldüğünü belirten bir başka gönüllü ise "para cezaları, mahkemeler ve gözaltıyla Alparslan Hocaya olan desteğimizi kesmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklar" kaydında bulundu.

Defalarca ifadeye çağırılan ve haklarında ceza kesilen Furkan gönüllüleri bundan korkmadıklarını ve tekrar çağrıldıklarında tekrar gelebileceklerini ifade ettiler.

Emniyete gönüllü ifade vermeye gidenler ile yapılan röportajlar şu şekilde;




0 Yorum

Yorum Yaz