Adliye Önünde Yakınlarını Beklemek İsteyen Furkan Gönüllülerine Polis Müdahalesi

Alparslan Kuytul Hoca’nın ve 45 kişinin yargılanacağı mahkeme sürecini takip etmek isteyen sanık yakınları ve Furkan Gönüllüleri, Adana’da kolluk kuvvetlerinin engeline maruz kaldı.

Adliye Önünde Yakınlarını Beklemek İsteyen Furkan Gönüllülerine Polis Müdahalesi
05 Ara 2019 11:41:19

Emniyet güçlerinin, mahkemeyi Adana Adliyesi civarında takip etmek isteyen gönüllülere sert müdahale uyguladığı görüldü.

Adliye civarındaki kafelerde dahi oturmalarına müsaade edilmeyen, aralarından kadın ve çocukların bulunduğu vatandaşlar, polisin orantısız müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Polisin tartaklayarak meydandan uzaklaştırmak istediği grup içerisinde ilk yardım müdahalesi uygulanarak hastaneye kaldıran vatandaşların olduğu bilgisine ulaşıldı.

22 aydır Bolu Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Hoca’nın bugün görülen mahkemesi için Adana Adliyesi civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yoldan geçen vatandaşlara kimlik sorgulaması yapan emniyet mensupları, gönüllüleri adliye civarından sert müdahale ile uzaklaştırmaya devam ediyor.

Kamu düzenini bozduğu iddia edilerek toplanması yasaklanan Furkan Gönüllüleri'nin itidalli duruşuna karşı, trafiğin akışını engelleyen ve yolu kapatan şiddet yanlısı polisler, Adana halkının da huzursuzluğuna sebebiyet verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz