Afganistan'da koronavirüs affı!

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin, ülkede koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle 10 bin mahkumun serbest bırakılmasına karar verdiği belirtildi.

Afganistan'da koronavirüs affı!
27 Mar 2020 10:42:43

Afganistan Hapishaneler Genel Başkanı Ahmad Raşid Totahil, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Kovid-19 önlemleri kapsamında aldığı kararla yaklaşık 10 bin mahkumun serbest bırakılacağını söyledi.

Kararın, 55 yaş üstü, çocuk, kadın ve ağır hastalığı olan mahkumları kapsadığını ifade eden Totahil, ülke içi ve dışı güvenlik tehdidi oluşturan mahkumların serbest bırakılmayacağını belirtti.

Totahil, serbest bırakılma sürecinin 10 gün içerisinde başlayacağını kaydetti.

VAKA SAYISI 90'I GEÇTİ

Ülkede Kovid-19 vaka sayısı 90'ı geçerken, ölü sayısı 3 oldu. Salgının artmasıyla ülkenin İran sınırındaki Herat, Farah ve Nimruz vilayetlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Ülke genelinde hastalığa karşı önlemler de artırıldı. Tüm şehirlerde dezenfeksiyon çalışmaları başlatıldı.

Şehirlerarası giriş çıkışlara sağlık personeli yerleştirilerek tüm yolcular kontrolden geçirildi.

NE OLMUŞTU?

Kovid-19 vakalarının artmaya başlamasıyla ülke genelinde okullar, üniversiteler ve medreselerde eğitime ara verilirken, Uluslararası Nevruz Kutlamaları ve çiftçi bayramının yanı sıra tüm spor etkinlikleri de iptal edilmişti.

Kovid-19 önlemleri kapsamında günlük resmi çalışma süreleri de 8 saatten 5 saate indirilmişti. 

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM NE?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 24 bin 77'ye, virüs bulaşan hasta sayısı ise yarım milyonu geçerek 532 bin 788’e yükseldi. Bu sayılara göre, son 24 saatte 2 bin 771 kişi yaşamını yitirdi, 60 bin 712 kişide daha koronavirüs tespit edildi.




0 Yorum

Yorum Yaz