• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla saldırı: 18 ölü, 100'den fazla yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla saldırı: 18 ölü, 100'den fazla yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 18 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla saldırı: 18 ölü, 100'den fazla yaralı
07 Ağu 2019 12:32:21

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kabil'in batısında bir polis karakolunun önündeki kontrol noktasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 95 kişinin yaralandığı bildirildi.


Güvenlik kaynakları ise saldırıda en az 18 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 100'ün üzerinde kişinin de yaralandığını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahidullah Mayar, kurbanların büyük kısmının bayram öncesi alışveriş için pazara çıkan kadın ve çocuklardan oluştuğunu söyledi.

Bakanlık, hayatını kaybedenlerle ilgili rakam vermedi.

Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Taliban Sözcüsü, polis alım merkezi olarak tanımladığı karakolun örgüte bağlı bir intihar eylemcisi tarafından hedef alındığını belirterek, "Saldırıda çok sayıda asker ve polis öldürüldü ve yaralandı" iddiasında bulundu.

Bir başka saldırı da ülkenin batısında, İran sınırına yakın Herat kentinde yaşandı. Bir araca yerleştirilen mıknatıs bombasının infilak ettirilmesi sonucu, 7 kişi yaralandı. Yaralananların hastanelere nakledildiği bildirildi.





Taliban, ekim ayında düzenlenmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçim sürecini boykot edeceğini açıklamıştı.

Taliban ve Afganistan'da son yıllarda zemin kazanmaya başlayan IŞİD, seçimler öncesi saldırılarını arttırırken Afgan güvenlik güçleri de hükümet karşıtı silahlı gruplara yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı.



0 Yorum

Yorum Yaz