"Afrin operasyonunu olduğu gibi gösterelim, olduğundan büyük göstermeyelim!"

Alparslan Kuytul Hocaefendi 26-01-2018 Cuma akşamı gerçekleştirdiği Tefsir dersi sonrası “7. Gününde Afrin Operasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna farklı bir açıdan cevap verdi. Yaklaşık bir haftadır sanki Roma’yı fethe gidiyormuş gibi bir algının oluşturulduğuna dikkat çeken Hoceafendi; “Meseleyi olduğu gibi gösterelim, olduğundan büyük göstermeyelim. Koskoca Türkiye ordusunun karşısında yüzbinlerce kişiden oluşan bir ordu yok” dedi.

"Afrin operasyonunu olduğu gibi gösterelim, olduğundan büyük göstermeyelim!"
27 Oca 2018 01:03:58

Alparslan Kuytul Hocaefendi 26-01-2018 Cuma akşamı gerçekleştirdiği Tefsir dersi sonrası “7. Gününde Afrin Operasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna farklı bir açıdan cevap verdi. 

Yaklaşık bir haftadır sanki Roma’yı fethe gidiyormuş gibi bir algının oluşturulduğuna dikkat çeken Hoceafendi; “Meseleyi olduğu gibi gösterelim, olduğundan büyük göstermeyelim.  Koskoca Türkiye ordusunun karşısında yüzbinlerce kişiden oluşan bir ordu yok” dedi.

Konuşmasında daha evvel 50. 000 askerle girilen Irak harekâtını hatırlatan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Afrin operasyonunda 6.000 gibi az bir sayıda askerin görevlendirildiğine dikkat çekerek; “50.000 askerle Kuzey Irak’a girilmişti ama hiçbir zaman böyle bir fethe gidiliyormuş gibi bir hava estirilmemişti. Öyle bir hava estiriyorlar ki sanki biz Roma’yı fethe gidiyoruz. Koskoca Türkiye devletinin ordusu karşısında 5-10 bin tane insan var. Koskoca Türkiye ordusuna karşı durabilir mi? Yani olayı çok fazla abartmaya gerek yok” dedi.

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konu ile ilgili konuşmasından satır başları şöyle:

Bu Gibi Operasyonlar Yıllardır Yapılıyor, İlk Defa Değil!

"Afrin’le ilgili farklı bir noktaya temas etmek istiyorum. Bu gibi operasyonlar hep yapıla gelmiştir. Kuzey Irak’a defalarca girildi. Suriye’ye 5-10 bin asker girdi. Daha evvel Kuzey Irak’a 50 bin askerle girilmişti. 20 seneden fazla oldu. Bu gibi operasyonlar yıllardır yapılıyor. İlk defa değil. Ama geçmişte bu kadar internet, televizyonlar, yoktu ondan mıdır bilemiyorum? Bu kadar büyütülmüyordu.

Öyle Bir Hava Estiriyorlar Ki Sanki Biz Roma’yı Fethe Gidiyoruz

50 bin askerle Kuzey Irak’a girilmişti ama hiçbir zaman böyle bir fethe gidiliyormuş gibi bir hava estirilmemişti. Öyle bir hava estiriyorlar ki sanki biz Roma’yı fethe gidiyoruz. Koskoca Türkiye devletinin ordusu karşısında 5-10 bin tane insan var. Koskoca Türkiye ordusuna karşı durabilir mi? Yani olayı çok fazla abartmaya gerek yok. Sonuçta biz Suriye’yi fethetmeye gitmiyoruz. Savaşıp geri gelecekler. Sonuçta fetih yok ortada. Olayı olduğu gibi ortaya koyalım. Olmayan bir şeyi ortaya sürmeyelim. Sonuçta Roma’yı fethetmeye gitmiyoruz. Bu gibi operasyonlar hep olmuştur. Ama hiçbir zaman iş bu kadar şova dönüştürülmemişti. Kaldı ki orada savaşanlar Özgür Suriye Ordusu. Türk ordusu arkada onları destekliyor. Asıl savaşanlar Özgür Suriye Ordusu ve karşınızda da büyük bir ordu yok, birkaç bin insandan ibaret."

 



0 Yorum

Yorum Yaz