Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak tahliye oldu

Haklarında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilen Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, dün akşam saatlerinde tahliye oldu

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak tahliye oldu
05 Kas 2019 09:14:39

Dünkü duruşmada hakkında tahliye kararı verilen Ahmet Altan, Silivri Ceza İnfaz Kampüsü'nün yakınındaki dinlenme tesisinde bırakıldı.

23 Eylül 2016'dan bu yana tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Altan, 1138 gün sonra cezaevinden çıktı.

Jandarma eşliğinde Karbey Sosyal Tesisleri'ne getirilen Ahmet Altan'ı burada kardeşi Mehmet Altan, yakınları ve gazeteci Hasan Cemal Karşıladı.

"Çocuklar suçsuzlar ve içeride kalıyorlar"

Ahmet Altan tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada "O kadar mutlu çıkamıyorsun. İçeride kalan çocuklar var, sevinemiyorsun. Bu şartlarda kalmak yolcu etmek daha iyi. Ben yolcu ettim, onlar için mutlu oluyorsun. Çocuklar suçsuzlar ve içeride kalıyorlar. Yıllarım kaybolmadı, yıllarımın kaybolmasına izin vermedim, en çok gökyüzüne bakmayı özledim" dedi.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında tutulan Nazlı Ilıcak da saat 23:00'te tahliye oldu.

Ilıcak’ın ilk sözleri, “Cezaevinde kalanları Allah kurtarsın. Lütfen onları unutmayın olur mu” oldu.

Haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada Ahmet Altan “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verilmişti.

Nazlı Ilıcak “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırılmış, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz