AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop oldu

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 7-14 Temmuz arasında yapılacak TBMM Başkanlığı seçimlerinde Mustafa Şentop'u ikinci dönemi için aday göstereceklerini açıkladı.

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı Mustafa Şentop oldu
19 Haz 2020 17:13:39

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 7-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek TBMM Başkanlığı seçimlerinde Mustafa Şentop'u tekrar aday göstereceklerini açıkladı. Bostancı, Mustafa Şentop'un tek aday olarak kalmasından dolayı temayül yoklamasına gerek kalmadığının da altını çizdi.

Naci Bostancı'nın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

"İKİNCİ DÖNEM İTİBARİYLE ADAYLIĞINI İLETTİ"

"12 Temmuz tarihi itibarıyla süre tamamlanıyor. Bu süreçte biz Meclis'teki arkadaşlarla görüşmeler, değerlendirmeler yaptık. İstişareler çerçevesinde Meclis Başkanlığı'na bir aday seçme konusunda Sayın Mustafa Şentop'u aday olarak görmek istediklerini ifade ettiler. Sayın Mustafa Şentop ikinci dönem itibarıyla da Meclis Başkanı adayı olarak adaylığını iletti.

2 Temmuz'da müracaatlar başlıyor. 7-14 Temmuz tarihleri arasında seçimlerin yapılması gerekiyor. Meclis'in genel eğilimi ilk tur seçimleri tamamlanması olacaktır. Birinci ve ikinci turda büyük çoğunluk, daha sonra salt çoğunluğunun oyu ile Meclis Başkanlığı seçilebilir. Takdir Genel Kurulun ve Meclis'indir. Aday olarak Mustafa Şentop'u göstereceğiz. Bu durumu kamuoyuna iletmek için bu basın toplantısını düzenledik.



0 Yorum

Yorum Yaz