AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten İlker Başbuğ’a yanıt: Suç duyurusunda bulunacağız

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bir televizyon programında, "askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasayı Meclis'ten geçirenleri FETÖ'nün siyasi ayağı" olarak işaret eden sözlerinin üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partili milletvekillerine Başbuğ hakkında dava açılması talimatı vermesiyle başlayan tartışma büyüyor.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten İlker Başbuğ’a yanıt: Suç duyurusunda bulunacağız
06 Şub 2020 16:07:05

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bugün yaptığı açıklamada, İlker Başbuğ hakkında yarın suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti:



Bu mesele sıradan bir mesele değil. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıp suç duyurusunda bulunacak. Bu emekli askeri bürokratın siyaseti aşağılayan açıklamalarını daha önce de görmüştük. Belli bir zihniyetin temsilcisi, bu düşüncelere sahip olması kendinin bileceği iş. Ama bu son durum farklı. 15 Temmuz’da FETÖ’nün hedefi olmuş yüce Meclis’i hedef alan açıklamalar yapıyor.”

Ömer Çelik

AKP Sözcüsü


Başbuğ, Erdoğan’ın dava açılması talimatı verilmesinin ardından yazılıbir basın açıklamasıyla kendini savunmuştu.

Basın açıklamasına göre İlker Başbuğ'un söz konusu açıklamaları şu şekilde:

Her yere sızmış bir örgütün siyasi partilere sızmadığını düşünmek akla ziyandır. Hatta her partide de olabilir. Ama bunların kim olduğuna ben karar verici olamam, yorum yapamam. Yargının çıkartması lazım. Burada da siyasi iradenin ağırlığını koyması lazım. …… 26 Haziran 2009 günü TBMM’de gerçekleşen bir somut olayı incelesinler üzerine gitsinler. Siyasi ayakla ilgili olarak bir sonuca da varabilirler de varmayabilirler de."

İlker Başbuğ

Eski Genelkurmay Başkanı


Önergeyi kastederek teklifi kim hazırladığını bilmiyorum. ….. İki önerge de FETÖ komploları ile bağlantılıdır. … O tarihteki Anayasa maddesine atıfla Anayasa'nın asker kişilerin askeri mahalde işledikleri suçların Askeri mahkemelerde yargılanmasına amirdir. Yasa Anayasa’ya aykırı olamaz. ….. Konuyu MGK gündemine de getirdik, yanlış olduğunu ifade ettik. Ancak, dinletemedik. ….. Asker kişilerin askeri mahalde işledikleri suçların askeri mahkemede yargılanmasını engelleyen değişiklik maddesi Anayasa Mahkemesi'nce 21 Ocak 2010 tarihinde iptal edildi. Anayasa Mahkemesi bu kararıyla ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş oldu."

İlker Başbuğ

Eski Genelkurmay Başkanı




0 Yorum

Yorum Yaz