• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Ali Babacan: Türkiye'de korku siyaseti çaresizlikten yapılan bir şey. Korku siyaseti ülkeleri ileriye taşıyamaz

Ali Babacan: Türkiye'de korku siyaseti çaresizlikten yapılan bir şey. Korku siyaseti ülkeleri ileriye taşıyamaz

AK Parti'den bakanlık ve milletvekillikleri yapan Ali Babacan, partiden istifa etmesinin ardından ilk kez televizyona çıktı. Babacan, ülkenin karanlık bir tünele girdiğini ifade etti. Çalışma arkadaşlarının içinde AK Partililerin çoğunlukta olmadığını belirten Babacan, "AK Parti gittikçe erozyona uğruyor" dedi.

Ali Babacan: Türkiye'de korku siyaseti çaresizlikten yapılan bir şey. Korku siyaseti ülkeleri ileriye taşıyamaz
26 Kas 2019 22:30:57

AK Parti'den istifa etmesinin ardından ilk kez televizyon programına katılan eski bakan ve milletvekili Ali Babacan, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçtikten kısa bir süre sonra ekonomik krize girdiğini belirterek, "Ülke karanlık bir tünele girdi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili kendimi büyük bir vebal altında hissediyorum." diye konuştu.

Habertürk kanalında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin AK Parti'den ayrılmasını istemediğini ancak Türkiye'de yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için 2013 yılından 2019’a kadar uğraştıklarını, başarılı olamayınca da istifa ettiğini söyledi.

Babacan, başkanlık sistemiyle ilgili birçok argümanın karşılıksız kaldığını belirterek, "Yeni ekonomi programlarının bir karşılığı yok. Bunlara güven duymuyorum. Ülke karanlık bir tünele girdi. Büyük bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Ancak başkanlık sisteminin test süreci devam ediyor." diye konuştu.

"Dünyaya korku siyaseti hakim, siyasiler halka ümit veremiyor"

"Siyasetçiler halka gelecek ümidi veremiyor. Korku siyaseti yapıyorlar. Oy toplamak için insanları bir şeylerle korkutmak zorundasınız. Bu korku siyaseti felaket bir şey. Türkiye, 2008-2009'daki krizden çıktık. Çünkü zamanında reformları yaptık, borçlarımızı azalttık, bankaları güçlendirdik. Türkiye'de korku siyaseti yapmak gereksiz. Biz siyasetimizi gelecek üzerine inşa ediyoruz. Türkiye'nin büyük bir büyüme potansiyeli var. Türkiye'yi ileri taşımak istiyoruz."

"Türkiye'de demokrasi iyi işlerse her sorunu çözebilir"

"Türkiye'nin çözemeyeceği hiçbir sorun yok. Ancak dış politikada yalnızız. En büyük sorunlarda dahi güvenebileceğimiz bir ülke yok. Bu kadar yalnız kalmak çok riskli bir şey. Doğu Akdeniz'deki duruma bakın. Bu kabul edilebilir bir şey değil. 2008 yılına kadar bölgedeki sınırların anlamsızlığından bahsediyorduk. Avrupa bunu yaptı. Avrupa Birliği bugüne kadar yapılan en büyük barış projelerinden biridir. 50 milyon insan öldü kolay değil. Ancak şu anda sınırlar kalktı. Barış ve diyalog üzerine bir siyaset güdeceğiz. Türkiye'de demokrasiyi iyi işletirsek, özgüvenimiz yüksek olursa her sorunu çözeriz. Türkiye'de temel ilke ve değerlerden uzaklaştıkça sorunlar baş gösterdi.

"Toprak bütünlüğü Türkiye'nin kırmızı çizgisidir"

Türkiye’nin 2008 krizinden rahat çıktığını belirten Ali Babacan, o dönemde Türkiye’nin gerekenleri yaptığını ancak şu anki durumda gerekenlerin yapılmadığını belirtti. Dış politika ve Suriye konusunda da açıklamalarda bulunan Ali Babacan, Türkiye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

'Ali Babacan batı finans çevrelerinin adamı' iddialarına Babacan, "Ben Hazineden Sorumlu Devlet Bakanıydım ve AB ile ilişkilerden sorumluydum. Bu süreç içerisinde Avrupalı kuruluşlarla yakın çalıştık. Avrupa Birliği üyeliği hedefimiz vardı. Dünya finans çevreleriyle ilişkili olmamızdan doğal bir şey yok. Bunlar tamamen boş iddialar" yanıtını verdi.

Etiketler:   ali babacan


0 Yorum

Yorum Yaz