Aliyev: Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silah gönderiyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında, ateşkes isteyen ülkelerin Ermenistan'a silah gönderdiğini söyledi. Aliyev, Türk F-16'ların Azerbaycan'da bulunma nedenini bir defa daha açıkladı: Saldırı olursa o F-16'ları görecek onlar.

Aliyev: Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silah gönderiyor
26 Eki 2020 17:15:06

Aliyev, konuşmasında 2'nci Karabağ savaşının 1 aya yakındır sürdüğünü ve bunun Azerbaycan halkı için "vatan savaşı" olduğunu belirtti.

Azerbaycan ordusunun bu sürede çok sayıda yerleşim birimini Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını hatırlatan Aliyev, savaş alanında tarihi adaleti yeniden sağladıklarını söyledi.

Aliyev'in konuşmasından bazı satır başları şöyleydi:

Biz esirlerin, cenazelerin değiştirilmesi için ateşkese razı olduk. Ermenistan birkaç dakika geçtikten sonra ateşkesi bozdu.

Ermenistan destekçileri, size diyorum. Ermenistan devletini kurtarmak istiyorsanız, söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar. Şu ana kadar Ermenistan'ın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 füze sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?

"Dışarıdan bir saldırı gerçekleşirse o zaman o F-16'ları görecekler."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Bana hep 'Türk F-16'lar sizde ne arıyor' diye soruyorlar. Yanıt vermekten yoruldum. Herkes biliyor ki F-16'lar yerde bekliyor. Tatbikat için gelmişlerdi, Türk kardeşlerimiz onları bize manevi destek vermek için burada tuttu. Eğer bize karşı dışarıdan bir saldırı gerçekleşirse o zaman o F-16'ları görecekler." diye konuştu.

"AGİT Minsk Grubu üyesi ülkeler bu işi çözemiyorsa bize mani olmasınlar"

Aliyev, Azerbaycan olarak uluslararası hukukun dışına çıkmadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"BMGK daimi üyesi ve AGİT Minsk Grubu üyesi ülkeler bu işi çözemiyorsa bize mani olmasınlar. Biz Ermenistan gibi kimseden yardım istemedik. Azerbaycan halkının sabrıyla oynamasınlar. Yarın bu savaş bitecek. Peki, bizim ilişkilerimiz nasıl olacak? Azerbaycan halkı bu haksızlığı unutacak mı? Azerbaycan artık çıkarlarının kenara itileceği bir ülke değildir. Gün gelecek iş birliği önerileriyle gelecekler. Peki, hangi yüzle bakacaklar yüzümüze? Tüm imkanlarını bize karşı seferber ettiler. 1 aydır buna katlanıyordum. Artık bıktık. Ara bulucu tarafsız olmalıdır. Tarafsız değilse ara buluculuktan imtina etsin."

17 köy daha işgalden kurtarıldı

Aliyev, Zengilan'ın Birinci Alıbeyli, İkinci Alıbeyli, Rebend, Yenikend; Cebrail'in Kovşudlu, Sofulu, Dağ Maşanlı, Kürdler, Hovuslu, Çelebiler; Gubadlı'nın ise Padar, Efendiler, Yusufbeyli, Çaytumas, Hanlık, Sarıyatak, Mollaburhan köylerinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz