Alman İstihbaratından Furkan Vakfı Hakkında İlginç Detay!

Avrupa’da Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin haksız tutukluğunu protesto etmek amacıyla yoğun katılımla düzenlenen özgürlük mitingi; Alman basınında geniş yer bulmuştu. Furkan Vakfı hakkında haberler yapan Alman medyasının yer verdiği ilginç bir detay ise gözlerden kaçmadı. İşte o istihbari ince detay;

Alman İstihbaratından Furkan Vakfı Hakkında İlginç Detay!
29 Eki 2018 12:18:54

20 Ekim Cumartesi günü, Hamburg Adenaurallee 48’den başlanılıp Hansabrunnen’de basın açıklamasıyla son bulan ve Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 9 aydır süren haksız tutukluluğunu protesto etmek amacıyla düzenlenen özgürlük mitingine Alman medyası da büyük ilgi gösterdi.

Birçok haber sitesinde yer verilen protesto mitinginde en çok öne çıkan konunun ise katılımcı sayısının beklenin çok daha üzerinde olması oldu.

Bir Detay Gözlerden Kaçmadı

Mopo Hamburger Morgenpost isimli haber sitesi Furkan gönüllülerinin yaptığı miting haberini “İslamcı Grup Kayıtlı Oldukları Sayıdan 3 Kat Daha Fazla” başlığıyla paylaştı.

Düzenlenen mitingin hedefini ve atılan sloganları aktaran haber sitesinin ayrıca Furkan Vakfı’nın amacını da takipçileriyle paylaştığı görüldü.

Aşırı İslamcı olarak tanıttıkları vakfın amacını yazdıkları haberde şu ifadeler yer aldı:

“Furkan topluluğu, şeriat kurallarının geçerli olması gereken bir tür İslam uygarlığı kurmayı amaçlamaktadır. Ancak grup sadece barış içinde yaşayan İslam ile ilgileniyor. Şiddet kullanılmamalıdır diyorlar. Her halükarda, IŞİD gibi suç örgütlerinin yanında durmuyorlar.”

"Sadece haksız hapsedilmesinden sonra Alparslan Kuytul'un serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bir adamın sadece siyasi olaylarla ilgili görüşünü ifade ettiği için hapsedilmemesi gerekir" ifadelerinde bulundular.

İşte o detay; "Barış Taraftarı İslami Grup"

Alman medyası Furkan Vakfını "barış yanlısı İslami grup olarak" tanımladı.

Haberlerinde ise şu ifadelere yer verdiler.

"Basın açıklamasında konuşan sözcü, 'Biz sadece insanlara karşı dürüst davranıyoruz, kimseyi inancımıza katılmaya zorlamıyoruz, barışçıl protesto yapıyoruz ve barışçıl bir hareketiz"

 

İlgili Haberler;

Avrupa "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" Mitingiyle İnledi   "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" Mitingi Alman Basınında!


0 Yorum

Yorum Yaz