Almanya Bochum şehrinde Furkan gönüllüsü bir bayana biralı saldırı!

Almanya Bochum şehrinde Furkan gönüllüsü bir bayana biralı saldırı!
04 Eki 2019 13:24:01

Almanya Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Bochum şehrinin merkezi tren istasyonunda dün saat 18:00 civarında Furkan gönüllüsü bir bayan, İslam düşmanı bir şahıs tarafından biralı saldırıya maruz kaldı.


Genç bayan yaşadığı mağduriyeti ve ardından Bochum emniyet güçlerinin ihmalkârlığını şu şekilde anlatıyor:

“Bugün saat 18:00 gibi Bochum merkezi tren istasyonunda yaşlı bir adam tarafından taktiğim peçeden dolayı hakarete maruz kaldım. Kendimi savunurken elbisemin üzerine bira döktü ve içimde bomba taşıdığımı iddia etti. Başka bir yere oturduğum halde adam peşimden geldi, hakaretlerde bulundu ve fotoğrafımı çekti. Trene bindiğimde de bu durum devam etti. Polisi aradığımda ise benimle dalga geçtiler ve “şu an daha önemli işlerimiz var”, diyerek ihbarımı ciddiye almadılar. Trende bana hakaret etmeye devam etti. İki yolcu haricinde diğer insanlardan olaya kimse müdahale etmedi. Hakaretler bitmediğinden dolayı kısa bir süre sonra bu defa BOGESTRA (Bochum şehrindeki Otobüs/Tramvay işletmecisi şirket) polisini aradım ve o adam hakkında suç duyurusunda bulundum.”

Olayın duyulmasının ardından sosyal medya üzerinden birçok Müslümanın tepkisi yankılandı. Tepkiler özellikle de emniyet görevlilerin ihmalkârlığı ile ilgili oldu. Gelen tepkiler üzerine sabah saatlerinde Bochum Emniyeti resmi Twitter hesabı üzerinden olayı inceleyeceğini duyurdu ve mağdur genç bayanı arayıp özür diledi.


Almanya'da bulunan bir Furkan gönüllüsü yaşanan olayı Twitter'dan şöyle anlattı;





0 Yorum

Yorum Yaz