Almanya, sınır kontrollerini gevşetmeye hazırlanıyor

Almanya, salgının yayılma hızının düşmesi üzerine, Avrupa ülkelerine yapılacak seyahatleri kolaylaştırmak amacıyla sınır kontrollerini gevşetmeye hazırlanıyor.

Almanya, sınır kontrollerini gevşetmeye hazırlanıyor
13 Mayıs 2020 14:13:57

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen sınır kontrollerinin bazı noktalarda gevşetileceğini duyurdu.

Fransa, İsviçre ve Avusturya ile varılan anlaşma uyarınca yapılan ve 15 Mayıs’ta sona ermesi beklenen sınır kontrollerinin 16 Haziran’a kadar uzatılabileceğini belirten Seehofer, yine de mümkün olduğunca çok sınır noktasının yeniden açılacağını söyledi.

Seehofer, “Amaç, Haziran ortasından itibaren Avrupa'da özgürce seyahat etmek” dedi.

Sistematik kontrol yerine ‘seçmeli’ bir kontrol sistemini hayata geçireceklerini belirten, salgında ikinci bir dalga yaşanması halince bunun tekrar gözden geçirileceğini vurguladı.

Horst Seehofer’in bu duyurusu, Fransa ve Avusturya’da hemen yankı buldu.

Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, düzenli geçiş yapmak zorunda olanlara yardımcı olmak adına bazı önlemlerin gevşetilmesi mümkün olsa da Almanya ile sınır kontrollerini 15 Haziran’a kadar devam ettireceklerini söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz