Almanya'da başörtülü kadınlar sözlü ve fiziksel saldırıya uğruyor

Almanya'da başörtülü kadınlar sözlü ve fiziksel saldırıya uğruyor
11 Şub 2020 14:14:23

Alman hükümetinin verilerine göre ülkede geçen yıl her iki günde bir, İslam düşmanı bir saldırı düzenlendi.

2019 yılında Müslüman kuruluşlar ve temsilcilikleri 184 kez saldırıya maruz kaldı.

Alman İçişleri Bakanlığının verdiği bilgilere göre kayıt altına olaylardan 64'ü halkı kışkırtma, anayasa düşmanı organizasyonların sembollerinin kullanılması, hakaret ve mala zarar gibi suçlardan oluşuyor.

Berlin merkezli Tageszeitung'a göre saldırılarda, yaralama ve tehdit gibi vakalar da yaşanıyor.

Müslümanların ayrımcılık şikayetiyle Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi'ne de sıklıkla başvurduğu ve özellikle başörtülü kadınların ayrımcılığa uğradığına dikkat çekiliyor. Buna göre kamusal alanda sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığı gerekçesiyle kayıt altına alınan şikayetlerin yüzde 76'sının kadınlardan geldiği belirtiliyor.

Müslümanların istihdam ve ev aramada da dezavantajlı olduğu kaydediliyor.

Almanya'da İslam düşmanı suçlar 2017'den bu yana kayıt altına alıyor. Hükümetin verilerine göre 2018 yılında 43'ü camilere saldırı olmak üzere 910, 2017 yılında da bin 95 İslam düşmanı saldırı meydana geldi. Faillerin yüzde 90'ından fazlası da siyasi amaçlı suç işleyen sağcılar olarak tanımlandı.

Sol Parti Milletvekili Christine Buchholz "bunun üzerine kararlılıkla gidilmesi gereken sağcı bir terör" olduğunu belirterek kişilerin, camilerin ve diğer Müslüman kuruluşların tehlike altında olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

"İslam düşmanlığı ve ayrımcılık bu ülkede günlük hale geldi" diyen Buchholz, Alman hükümetinin Müslüman toplulukları desteklemesi ve bir dayanışma mesajı vermesinin gerekli olduğunu kaydetti.




0 Yorum

Yorum Yaz