Almanya'da sel bilançosu katlandı: Ölü sayısı 176'a çıktı

Almanya'da sel bilançosu katlandı, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 176'a çıktı. Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, eyaletten ölenlerin sayısının 128 olduğunu belirtti. Bu sayının artabileceğini belirten Dreyer, ayrıca arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Almanya'da sel bilançosu katlandı: Ölü sayısı 176'a çıktı
22 Tem 2021 18:16:17

Almanya'da Rheinland-Pfalz, Kuzey-Ren Vestfalya ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışlar birçok kişinin can vermesine neden oldu.

Mainz kentinde konuşan Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, eyalette ölü sayısının 128’e çıktığını söyledi. Bu sayının artabileceğini belirten Dreyer, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

"HALA 155 KİŞİ ARANIYOR"

Eyalet İçişleri Bakanı Roger Lewentz de hala 155 kişinin arandığını belirterek "Böyle bir olaydan bir hafta sonra, kayıp insanların hala hayatta olma şansı azalıyor" dedi.

Lewentz, yaşamını yitiren 62 kişinin kimliğinin tespit edildiğini, 766 kişinin de yaralı olarak hastanede bulunduğunu kaydetti.

RAKAMI REVİZE ETTİLER

Daha önce sellerde ölenlerin sayısı 48 olarak açıklanan Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bu sayı 47 olarak düzeltildi.

Bavyera eyaletinde ise 1 olarak kaydedilen can kaybı sayısında artış olmazken, ülkede sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 176'ya çıktı.

Etiketler:   sel Almanya


0 Yorum

Yorum Yaz