Almanya'dan tek tip kıyafete Nazi benzetmesi

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schafer Türkiye'de darbe girişiminden yargılanan sanıklara tek tip üniforma uygulamasını Nazi dönemine benzetti. Schafer, "Şahsen bir Alman olarak bana Almanya'daki kötü bir döneme dair kötü hatıraları uyandıran şeyler yapmasını dikkat çekici buluyorum" diye konuştu. Alman hükümeti, Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının kısa süre içinde serbest bırakılacaklarına dair umut olmadığını da açıkladı.

Almanya'dan tek tip kıyafete Nazi benzetmesi
08 Ağu 2017 11:52:58

DW Türkçe’nin aktardığına göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schafer, son olarak 5 Temmuz’da Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan insan hakları aktivisti Peter Steudtner’in durumunu ve Türk hükümetinin tutuklularla ilgili ‘peşin hükümlü’ açıklamalarını sert bir şekilde eleştirdi.

‘GİDEREK BÜYÜYEN BİR İNSANİ DRAM’

Alman vatandaşı Peter Steudtner’in geçen hafta Silivri Cezaevi’ne nakledilmesinin ardından tutukluluk koşullarının kötüleştiğini belirten Schafer, tutuklanmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Steudtner’in somut olarak neyle suçlandığının açıklığa kavuşmadığını vurguladı. İki çocuk babası Steudtner’in hukuk devletine yaraşır makul bir prosedür olmaksızın hapis tutulduğunu kaydeden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Tüm bunlar korkunç ve giderek büyüyerek insani bir dram halini alıyor” diye konuştu. Schafer, 6 Mayıs’ta tutuklanan Alman vatandaşı Meşale Tolu ile ilgili olarak ise ‘en azından suçlamanın belli olduğunu’ ve ‘yargı sürecinde suçun kanıtlanması umudu bulunduğunu’ söyledi. İddianamede ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘terör örgütüne üye olmakla’ suçlanan Tolu için 15 yıl hapis cezası isteniyor.

Etiketler:   tek tip kıyafet


0 Yorum

Yorum Yaz