Alparslan Hoca Alay Konusu Olan O İddianameyle Yargılanacak

Alparslan Kuytul Hoca’nın, sosyal medyada alay konusu olan iddianame ile yargılanmasına devam ediliyor.

Alparslan Hoca Alay Konusu Olan O İddianameyle Yargılanacak
16 Eki 2019 13:07:47

Alparslan Kuytul Hoca hakkında FETÖ'ye yardım etmek ve PKK propagandası yapmak iddialarıyla yeni bir iddianame hazırlanmış ve iddianame sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Avukat Adem Tural'ın iddianamenin bazı bölümlerini Twitter'da paylaşması üzerine iddianame, sosyal medyanın en çok konuşulan konusu olmuştu.

Özellikle Alparslan Hocanın doların 6 lira olacağına yönelik öngörüsünün de iddianameye eklenmesi eleştirilerin odağında yer almıştı.

İddianame hakkında Yıldıray Oğur "Savcı Kurtlar Vadisi birinci sezonu izlerken yazmış iddianameyi" ifadelerini kullanırken bir başka kullanıcı "Bu iddianameyi yazan savcı arkadaş yeni mezun mu? İddianameyi önce Twitter'da mı yazmış? Kinayeli laflar, parantez içinde çift ünlemler. Hukuk tekniği sıfır anladık da hukuk dili de yok. Yazık, gerçekten çok yazık." yorumunda bulundu.

Kaç saat oldu adlı hesabın "Bu iddianameyi bir Veteriner değil bir Savcı hazırlamış. Savcı'ya göre Adamın suçlarından biri, doların 6 lira olduğunu tahmin etmesi ve bunun da gerçekleşmesiymiş. Yine diğer suçu, daha tanzim satışları yokken adamın bunu tahmin etmesi suçmuş. Hukuku katlettiler." paylaşımı dikkatleri çekti.

Duruşma savcısının, Alparslan Hocanın doların 6 lira öngörüsünü de iddianameye eklemesine tepki gösteren diğer sosyal medya kullanıcıları ise; "Ekonomi danışmanı olarak atanması gereken adamı suçlu ilan etmişler", "Başka ülkede olsa gelecekten gelen adam diye manşet yaparlardı", "3 yıl başsavcı katipliği yaptım parantez içinde "yine tesadüfen" yazıldığını ilk defa görüyorum.

Ülkemi gerin verin!","Instagram ağzı iddianamesi gibi olmuş.","Bu öngörüye ödül verilmeli", "Ne güzel işte. Ekonomistler bile tahmin eden birisi var. Değerlendirin" yorumlarında bulundu.

Alparslan Hocanın "Terör örgütüne üye olmamak ile birilikte propagandasını yapmak" iddianamesine eklenen bu skandal iddianame ile 18 Ekim'de Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşması devam edecek.

İşte alay konusu olan o iddianameden ilgili bölümler;





0 Yorum

Yorum Yaz