• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca: Biz çok güçlü devletiz diyorlar sonra da halkın vereceği 10 liralara bakıyorlar

Alparslan Hoca: Biz çok güçlü devletiz diyorlar sonra da halkın vereceği 10 liralara bakıyorlar

Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan bağış kampanyasını, "Biz çok güçlü devletiz diyenler, halkın vereceği 10 liralara bakıyorlar" ifadeleriyle değerlendiren Alparslan Hoca: "Peygamberimiz de bazen bağış topluyordu ama kendisinin de karnı açtı şimdi lüks içinde yaşayanlar, insanlara; 'sabredin, bağış yapın’ derlerse, etkili olmazlar." dedi.

Alparslan Hoca: Biz çok güçlü devletiz diyorlar sonra da halkın vereceği 10 liralara bakıyorlar
06 Nis 2020 21:18:00

"Devletin kasası boşaltılmış"

Devleti güzel idare eden, ekonomiyi mahvetmeyen, parayı yanlış yatırımlarda kullanmayan her devletin, halkını eğitmek için yardımlaşmaya teşvik edebileceğini vurgulayan Alparslan Hoca: "Benim gördüğüm kadarıyla sorun, devletin kasasının boşalması, ekonominin dibe vurması, doların 7 liraya yaklaşması, hayvancılığın, tarımın bitmesi, sanayinin bu halde olmasıdır. Yoksa her devlet, insanlar birbirini düşünsün, komşusu açken kendisi tok yatmasın, fakire, çalışamayanlara, işe gidemeyenlere, yardım edilsin, diye düşünebilir” ifadelerini kullandı.

"Hangi mantıkla belediyelerin yardımı engelleniyor?"

Belediyelerin yardımlarının engellemesinin hiçbir mantığa sığmadığını belirten Alparslan Hoca: "Yardım etmek isteyen belediyeler neden engelleniyor? Bu belediyenin parası, her belediye kendi adına yardım yapmak, her parti kendisine oy toplamak ister. Bir tek devletin başındakiler mi kendi partisine oy topluyor? Yarın seçime girmeyecek mi, neden engelliyorsunuz? Bir tek biz verelim, oylar bize gelsin, mantığı doğru mu? Herkesin sizin için çalışacak hali yok! Siz daha fazla oy kazanasınız diye bir başka parti size yardımcı olacak değil! HDP belediyesi, CHP belediyesi, bir başka partinin belediyesi size yardımcı olup, oy mu toplayacak, böyle bir şey olur mu? Şimdiye kadar 'siz verin, biz dağıtalım' diye bir mantık var mıydı? Bir belediyenin, bir vakfın yardım etmesi, devlet içinde devlet olmakmış! Bu mantık nereden çıktı? Oldubitti insanlar, belediyeler, vakıflar yardım toplar, neden herkes devlete versin?” dedi.

"Yardım engeli Elazığ depreminde de yapıldı!”

Yardım engelinin Elazığ depreminde de uygulandığını hatırlatan Alparslan Hoca: "Bizim arkadaşlarımız Elâzığ depreminde halka yardım dağıttı. Elâzığ valiliği engellemeye çalışıp, 'Furkan Vakfı’nın yardım dağıtması yasak, Furkan Vakfı’na kayyum atandı' dedi. Neden yasak Vali Bey? Furkan gönüllülerinin sevenleri çoğalsın istemiyorlar, ‘bize verin, biz dağıtalım’ diyorlar. Neden sana vereyim, bunun bir mantığı var mı?" sorularını sordu.



0 Yorum

Yorum Yaz