Alparslan Hoca: Futbol Mu Önemli? Namaz Mı Önemli?

Koronavirüs tedbirlerinde normalleşme süreci ile futbol maçlarının da tekrardan başlamasını değerlendiren Alparslan Kuytul Hoca “Türkiye Futbol Federasyonu karar verebiliyor. Maçlar olsun dedi mi olacak. Fakat Diyanete o yetki verilemiyor. Namaz kılınabilir diyemiyor diyanet! Futbol mu önemli namaz mı önemli? Maşallah ne kadar Müslüman insanlar var başımızda.” Yorumunda bulundu.

Alparslan Hoca: Futbol Mu Önemli? Namaz Mı Önemli?
09 Mayıs 2020 12:04:48

Dün akşam gerçekleşen Hasbihal programında ülke ve dünya gündemine dair kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Alparslan Hoca Koronavirüs tedbirlerini ve Cuma Namazının yasak olmasını değerlendirdi.


 Bilindiği üzere Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cuma Namazı, şehirler arası yolculuk, berber ve kuaför dükkanları, 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkması, haftasonları ise tüm halkın sokağa çıkması yasaklandı. Fakat buna rağmen birtakım endişelerle AVMler, otobüsler, Pazar yerleri resmi olarak kapatılmadı. Koronavirüs tedbirlerinde normalleşmenin başlaması ile yasakların yavaş yavaş kaldırılacağı gündem olurken Cuma Namazı ile ilgili yetkililerden bir açıklama gelmedi. Aksine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, futbol maçlarının yeniden başlaması ile ilgili “Futbol birçok kişiyi ilgilendiren hassas bir konu. Bu konuda karar Türkiye Futbol Federasyonuna aittir.” Açıklamasında bulundu. Federasyon da gerekli tedbirlerle Haziran ayında maçların başlayacağını açıkladı. 


Kendisine yöneltilen soru doğrultusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Alparslan Hoca:


Futbol maçlarında binlerce insan bir araya geliyor, onu Futbol Federasyonunun iradesine bırakıyorlar. Ama camilerde namazın kılınması konusunu hiç olmazsa Cuma namazının kılınması konusunu Diyanete bırakmıyorlar. Devletin Diyanete olan saygısı bu kadar. Futbol Federasyonunun değeri Diyanet İşlerinden çok daha fazla. Futbol Federasyonluğu isterse maçı başlatacak. Aslında burada mesele şu: Hükümet oradan gelen gelirden mahrum olmak istemiyor. Ama kendisi açmış gibi de olsun istemiyor. Çünkü o zaman neden camileri açmıyorsun denilecek. O yüzden o yetkiyi onlara bırakıyor, onlar açtı diyecek onları suçlayacak. Demek ki Futbol Federasyonu daha fazla hakkının peşine düşüyor ve daha fazla baskı yapıyor, ısrar ediyor. Helal olsun başka ne diyeyim. Yazıklar olsun Müslümanlara!




0 Yorum

Yorum Yaz