• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca: Her Ülkede Bir Devlet Bir De Hükumet Vardır. Devlet Başkadır, Hükumet Başkadır!

Alparslan Hoca: Her Ülkede Bir Devlet Bir De Hükumet Vardır. Devlet Başkadır, Hükumet Başkadır!

Alparslan Kuytul Hoca, Cumhurbaşkanının 'fikri iktidar olamadık' şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Konuşmasında devlet ve hükumet olguları arasındaki farklara ve fikri iktidarlığa değinen Alparslan Hoca, cumhurbaşkanının bu sözlerinin birer itiraf niteliğini taşıdığını söyledi.

Alparslan Hoca: Her Ülkede Bir Devlet Bir De Hükumet Vardır. Devlet Başkadır, Hükumet Başkadır!
25 Eki 2020 13:29:05

Alparslan Hoca tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hükümet olmakla muktedir olmak, muktedir olmakla iktidar olmak arasındaki farkı iyi biliyorsunuz. Gerçek iktidarın fikri iktidar olduğunu iyi biliyoruz. Bunun içinde fikri iktidarımızı hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim” sözlerini değerlendirdi. 

Hükümetlerin Rolü Hamallıktır

Konuşmasına, Erdoğan'ın gerçek iktidar, gerçek fikrin galip gelmesi, fikrin memlekete hâkim olması demek olduğunu 18 sene sonra yeni mi öğrendiğini sorarak başlayan Alparslan Hoca, bu sözlerin 18 yıl tek başına iktidarlık döneminden sonra söylenecek sözler olmadığını belirtti. 

"Müslümanlar 60 yıldır bu şekilde, bu yollarla zaman kaybetmekte ama yine de aynı yollara devam etmektedirler." diyen Alparslan Hoca, 'Artık insanlar şunu iyice anlamalıdır" diyerek devlet ve hükümet olguları arasındaki çarpıcı farklara şu sözlerle değindi:

'Devlet denilen aygıt, iktidarı hiçbir zaman hükümete bırakmaz. Hiçbir hükümet iktidar olamamıştır. Bu yalnızca Erdoğan hükümeti için değildir. Bu daima böyledir. Başkası da gelse yine iktidar olamaz.

Erbakan Hoca da olamadı, Özal'da olamadı, Erdoğan da olamaz. Çünkü devlet yapılanmış. Hükümetlerin rolü hamallıktır. Devletler hükümetlere hamallık rolünü vermektedir. Lağam yapıyorsan yap, baraj yapıyorsan yap, baraj yapıyorsan yap, enflasyonu düşürüyorsan düşür. Sanayi ve tarımı geliştiriyorsan geliştir ama fikrini hâkim kılmaya kalkışma! Nizamı değiştirmeye kalkışma! Eğitimi değiştirmeye kalkışma! İnsanları değiştirmeye kalkışma! Kalkışırsan biz de kalkışırız; ‘tank, top bizim elimizde’ diyorlar. Kendine devlet diyenler; ‘tank, top bizim elimizde, dediğimizi yapmazsan tanklar sokağa çıkar, ışıklar yanar’ diyorlar. Bu yalnız Erdoğan hükümeti için değil tüm hükümetler için böyledir. 

"Her Ülkede Bir Devlet Bir De Hükümet Vardır. Devlet Başkadır, Hükümet Başkadır!"

Her ülkede bir devlet var bir de hükümet var. Hükümetler hamaldır. Görünüşte hükümet vardır; kötü şeylerin sorumlusu onlardır. Devlet denilen yapı kendisini göstermez. Millet küfür ederse hükümete küfür eder, onlara küfür etmez. O yüzden devlet kendisini gizler. Bir başarısızlık olduğunda onlardan bilinmesin. Halbuki gerçek iktidar onlardır! 

Hükümetin emrinde gibi görünen devlet kurumları aslında hükümetin emrinde değil, kendine devlet diyenlerin emrindedirler. 

"Bu Hükümet Kadar Devlete Teslim Olan Hükümet Azdır"

Hükümet ve devlet'i, aralarındaki baglantıyı anlatan Alparslan Hoca, AKP iktidarı kadar devlete teslim olan bir hükümet olmadığını şu sözlerle aktardı:

Cumhurbaşkanı devletin ne olduğunu bilmeyen insan değildir. Hükümetin rolünü bilmeyecek insan da değildir. Gerçek gücün hükümetin elinde olmadığını çok iyi bilmektedir. O halde neden böyle bir hayale kapılmıştır? 2001-2002 miydi, Parti kurulur kurulmaz %34 oy alıp tek başına iktidar olmak, bu büyük güçlerin ve kendine devlet diyenlerin izni olmadan mı, desteği olmadan mı gerçekleşti? Onların desteği ile hükümet olabilirsiniz ve dolayısıyla da hiçbir zaman iktidar olamazsınız. İktidar hep onlardır. Hükümetler devletle hep güzel geçinirler, geçinmeye çalışırlar. Ama bu hükümet kadar da devlete teslim olan hükümet azdır. Şimdi ‘iktidar olamadık’ diyor. Olamadınız. Çünkü devlete teslim oldunuz. Şahsi hırslar devreye girdi. Şahsi hırslar, şahsi hedefler, şahsi nefretler yüzünden devlete teslim oldunuz. Dün beraber olduklarınızla aranız açılınca, onlarla mücadele edebilmek için devlete teslim oldunuz. Devletten yardım istediniz. Kendine devlet diyenleri çok güçlendirdiniz. 

Tabii ki iktidar olamayacaksınız! Bu biraz öfkeden kaynaklandı. ‘Öfkeyle kalkan zararla oturur’ demiş atalar. Birilerine olan öfke sizi bu tarafa sevk etti. Öfkelendiğiniz kimseler karşı savaşabilmek için onlarla beraber olduğunuz. Bunlar da onlara bedava yardım eder mi? ‘Beni destekler, beni güçlendirirsen’ dediler. Sen onları güçlendirdin! Güçlendirdikçe onlar iktidar oldular.

"Kendi Medeniyetimize Uygun Nesiller Yetiştirmeliyiz!"

Cumhurbaşkanının ilgili konuşmasının devamında sarf ettiği “Yeni bir nesil lazım, kendi medeniyetimize uygun nesiller yetiştirmeliyiz’ sözlerine de değinen, kendisinin o nesli yetiştirmek için çalıştığını ancak hapse atıldığını söyleyen Alparslan Hoca, iktidarın oylar düştükce İslami söylemlere sarıldığını anlattı:

İşte ben, o nesli yetiştirmeye çalışıyordum ama sen beni hapse attın! Kendi medeniyetimize uygun nesiller; bizim medeniyetimiz dediği eğer İslam Medeniyeti ise, ben onu yapmaya çalışıyordum ama sizi eleştirdiğim için dayanamadınız! Siz hata yapmaz mısınız? Ben hataları eleştirdim, doğrularınızı takdir ettim. Tahammül edemediniz. Şimdi diyorsunuz ki kendi medeniyetimize uygun nesiller yetiştirmemiz lazım. 

Kendi medeniyetimize uygun nesiller! Oylar azalınca, böyle laflar tekrar çoğalıyor. Tekrardan dinden yardım isteme, tekrardan dini söylemler. Tekrardan toparlanmak yine din ile olacak. Ama siz İslam düşmanı olduğunu herkesten iyi bildiğiniz kimselerle ittifak halindesiniz. Fikri iktidar nasıl mümkün olabilir ki? Siz laikliği tavsiye etmediniz mi? Nasıl fikren iktidar olabilirsiniz? Siz Vatan partisi ile ve aslında çok da beğenmediğiniz MHP ile ittifak halinde değil misiniz? Nasıl fikren iktidar olabilirsiniz ki? 

Bu itirafın özre dönüşmesi gerektiğini söyleyen Alparslan Hoca, zulmedilenlerden özür dileyerek tevbe edilmesi gerektiğini söyledi:

Eğer yine de bütün bunlara rağmen, bu bir itiraf ise; açıkça bu itiraf özüre dönüşmelidir. Birçok masum insana zulmedilmiştir. Özür dilenmeli, tevbe edilmelidir. Allah eğer kalpleri değiştirirse değiştirir, layıksanız. Yoksa bundan sonra yeniden, kendi medeniyetimize uygun nesiller yetiştirme, hayalden öteye gitmeyecektir. 18 yıldır tek başınıza iktidarsınız, bunun zerresini başaramadınız.






0 Yorum

Yorum Yaz