• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca Herkesin Merak Ettiği Soruyu Cevapladı: Furkan gönüllüleri barışçıl eylemlere devam edecek mi?

Alparslan Hoca Herkesin Merak Ettiği Soruyu Cevapladı: Furkan gönüllüleri barışçıl eylemlere devam edecek mi?

22 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, katıldığı canlı programda herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı.

Alparslan Hoca Herkesin Merak Ettiği Soruyu Cevapladı: Furkan gönüllüleri barışçıl eylemlere devam edecek mi?
11 Ara 2019 17:48:05

Alparslan Kuytul Hoca, tutukluluğunun ardından telefon görüşmesi ile katıldığı Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’ın sorularını cevapladı.

2014 yılından beri düzenlediği konferans ve programların engellenmeye çalışıldığını belirten Alparslan Hoca, “Ben İslam’ı ve tevhidi anlatıyorum. Allah’tan başka ilah yoktur diyorum, kula kulluk yapmayın diyorum. Bizden değil ama tevhidin bu yorumundan rahatsız oldular” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca, programda kendisine yöneltilen “Alparslan Kuytul cezaevinden çıktıktan sonrada Furkancılar hak hukuk için eyleme devam edecekler mi ? Yoksa Alparslan Kuytul çıktı, gerisinden bize ne mi diyecekler?” sorusu üzerine cezaevine mazlumları savunduğu için girdiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Ben zaten öyle bir insan olsaydım, hiç konuşmazdım hapse de düşmezdim. Zaten benim hapse düşmem de bir sebep de mazlumları savunmamdır. Bir sürü insan haksız yere hapishanelere dolduruldu. Asıl suçlular ile suçu olmayan insanların bir diyaloğu olmuş olabilir. Belki işsizlikten dolayı gidip onların dershanelerinde görev yapmış olabilir. Bunlar suç değil ki. Yok kasaya para koymuş, yok şunu yapmış, bunu yapmış, bunlardan ne olur ki? Bunlar devletin müsaade ettiği sendika, devletin müsaade ettiği banka, devletin müsaade ettiği okul, yurt yada dershane. Bu insanlara neden bu zulmü yaptınız? Ben dün de mazlumları savundum, bugün de savunuyorum, yarın da savunmaya devam edeceğim, gücüm yettiği müddetçe. Ben zaten çıktığımda da söyledim"




0 Yorum

Yorum Yaz