Alparslan Hoca İçin Yapılan İtiraz Bir Kez Daha Reddedildi!

Adana 4. Ağır Ceza mahkemesinin Alparslan Hoca hakkında 10 Mayıs’ta verdiği siyasi kararın ardından bir üst mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

Alparslan Hoca İçin Yapılan İtiraz Bir Kez Daha Reddedildi!
27 Mayıs 2019 19:28:48

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 Mayıs’ta görülen "suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık" davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, matbu gerekçelerle Alparslan Hoca ve Ali Alagöz'ün tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 22 Ağustos 2019 tarihine ertelemişti. Alparslan Hocanın avukatı Adem Tural karara itiraz etti. Aynı zamanda 5. ACM'nin savcısı da Alparslan Hocanın tahliyesini talep ettiği halde mahkeme heyeti taleplerini bugün reddetti. 


24 Ocak'ta bu dosya hakkında tahliye kararı veren 4.ACM'nin 10 Mayıs’ta görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelemesi, davanın siyasi ilerlediğini bir kez daha tekrar ortaya çıkarmıştı.

Av. Adem Tural mahkemenin 10 Mayıs’taki kararının ardından yaptığı açıklamada; “ Biz gerekli itirazları yapacağız. Ama yargılama öyle bir hale geldi ki itiraz yapmanın da hiçbir manası kalmadı. Biz mesleğimizin bir gereği olarak usulünü yerine getirip itirazımızı veriyoruz ancak 5. Ağır ceza mahkemesi matbu gerekçelerle bu itirazı yine reddedecek.

Biz bunu şuan biliyoruz. Bu yargılamanın makamları da bunu biliyor. Daha dosya önlerine gelmeden bu kararı reddedeceklerini hepsi biliyorlar” diyerek yargılamanın hukuki olmaktan çıktığını vurgulamıştı.

Alparslan Hocanın tutukluluğuna itiraz dilekçesi veren Av. Adem Tural, Hocaefendinin yargılandığı davadaki vakfın suç örgütü olduğu iddiasına şu delillerle cevap verdi;

 

Dilekçenin tamamı şu şekilde;

 

 

Ayrıca Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul davası hakkında hazırlanan; çelişki, varsayım ve asılsız iddialarla dolu olan iddianamenin bazı bölümleri geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılarak yaşanan hukuksuzluklar gözler önüne serilmişti.

İlgili Haberler;

Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-1   İddianamede dikkat çeken 2. nokta! Alparslan Hocanın tutuklu yargılandığı iddianamede tutarsız iki iddia   Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılandığı İddianamedeki Çelişkiler-3


1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Burak 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah bildiği gibi yapsın. Le ilahe illallah


Yorum Yaz