Alparslan Hoca Neden Siyasi Açıklamalar Yaptığı Sorusuna Cevap Verdi

Alparslan Kuytul Hoca, TV5'te kendisine ilişkin soruları Yıldıray Oğur'un 'Medya Analiz' programında cevapladı.

Alparslan Hoca Neden Siyasi Açıklamalar Yaptığı Sorusuna Cevap Verdi
12 Ara 2019 14:22:25

633 günlük haksız tutukluluk sonrası serbest bırakılan Alparslan Kuytul Hoca, TV5'te Yıldıray Oğur'un 'Medya Analiz' programına katıldı.

Tutukluluğunun sona ermesinden sonra gündemde önemli yer tutan Alparslan Hoca, önemli açıklamalarda bulundu.

"AKP'NİN YANLIŞ POLİTİKALARINA İTİRAZ EDİYORUM"

Ak parti kurulduğunda itibaren yaptığı yanlışları tenkit ettiği söyleyen Alparslan Hoca, şu ifadeleri kullandı:

"Müslümanların öldürülmesi için kafire yardım edemezsiniz. O zamanlar sesim çok duyulmadı. Konferans salonlarındakiler duydular oradakiler duydular. Sadece 'konferans salonları iptal oldu da bize verilmedi de' ondan dolayı değil. Konferansımızın iptali olayı 2014'te. Ama ben 2003 yılında Irak’ın işgalinden beri sonrasında da 2011 Suriye'deki mesele, Suriye savaşının başlatılması, ben o zamandan beri itiraz ettim. Irak siyasetlerine de karşı geldiği Suriye siyasetlerine de karşı geldim."


"MARİFET BEN DE DEĞİL İSLAM HUKUKUNDA"

Siyasette ve sosyal hayata İslam hukukuna göre hareket edilmesi halinde doğru karar verileceğini vurgulayan Alparslan Hoca, "Ben taassup sahibi değilim. Taassup aslında insanların görmemesine sebep oluyor. Ben bakarken Kur-an penceresinden bakıyorum. Bir Müslümanın Irak’ın işgaline yardım etmesi fıkhen yani İslam hukukuna göre caiz mi değil mi? Siyasetten önce bir kere İslam fıkhına göre ben hocayım evvela buradan bakmak zorundayım. Hatta hoca olmasanız bile Müslüman olmanız bu ve bunu gerektirir. Benim isabet etmem bundan kaynaklanıyor. Marifet bende değil. İslam fıkhında marifet. İslam fıkhına bağlı kaldığınız zaman doğru bir bakış sahibi oluyorsunuz. İslam hukuku size diyor ki 'şu helal şu haram' siz ona göre konuştuğunuz zaman aslında isabet etmiş oluyorsunuz" diye ifade etti.


‘YAPILAN ŞEY YANLIŞSA BU VATANA ZARAR VERECEKSE KONUŞURUM’

“Hoca olarak neden siyasete giriyorsun” diyenlere cevap veren Alparslan Hoca, "Ben bu vatanın çocuğuyum. Yapılan şey yanlışsa bu vatana zarar verecekse ve vermedi mi? Rus uçağının düşürülmesi vatana zarar vermedi mi? Türk devleti neden özür diledi? Keyfinden mi? Büyük bir zarar göreceğini gördü. Gitti özür diledi iyi etti. Hatadan dönmek de bir erdemdir. Yoksa çok daha kötü olacaktı. Şuan Amerika ile Türk devleti arası çok kötü. Rusya ile biraz idare etmeye çalışıyor. Onunla da arası kötü olsaydı ne olacaktı? Yani Rus uçağının düşürülmesi tamamen siyasi bir takım sebeplerle yapıldı. Siyasi bir hataydı. Bir hocanın bunlarla ilgili konuşması gayet normal karşılanmalı. Çünkü yerine göre bir futbolcu bile konuşuyor. Yerine göre bir sanatçı, şarkıcı bir türkücü de konuşuyor" diye konuştu.





0 Yorum

Yorum Yaz