Alparslan Hoca o branda hakkında konuştu: Burada 1 sene asılı kalacak!

Alparslan Hoca’nın terör propagandası davasından beraat etmesi üzerine kararı duyurmak isteyen Furkan Gönüllüleri Abidin Paşa Caddesine branda astı. Bazı güçler tarafından brandanın kaldırılmaya çalışılması üzerine açıklama yapan Alparslan Hoca “Eğer kaldırtmak istemeseydiniz 2 -3 gün sonra kaldıracaktık ama bu branda burada bir sene asılı kalacak!” dedi.

Alparslan Hoca o branda hakkında konuştu: Burada 1 sene asılı kalacak!
14 Kas 2020 11:18:55

Alparslan Hoca 3 Kasım günü yaklaşık 3 yıldır terör propagandası iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. İlk duruşmada verilmesi gereken bu beraat kararını duyurmak isteyen Furkan Gönüllüleri Adananın merkezi caddelerinden olan Abidinpaşa Caddesine yola dikey olacak şekilde branda astılar.

Üzerinde “Terör Propagandası İftirası Çöktü! Alparslan Kuytul Hocaefendi Beraat Etti!" yazan brandanın ipinin bağlı olduğu büro sahibi, branda asılırken rızası alınmasına rağmen yarım saat geçmeden birtakım güçlerinin baskılarına maruz kaldığı iddiası ile fikrini değiştirerek brandanın kaldırılmasını istedi.

Bunun üzerinde söz konusu brandanın yeri değiştirilerek yola paralel bir şekilde asıldı. Ancak bu defa da şehrin estetiğini bozduğu gerekçesi ile zabıta ekiplerince kaldırılması talep edildi.

“Sen Tüm dünyaya terörist olarak duyuruyorsun, ben beraat kararını neden duyurmayayım?”

Tüm yaşananları değerlendiren Alparslan Kuytul Hoca terör iddiaları sebebiyle 30 Ocak 2018 tarihinde adeta şov yaparcasına hem şu an brandanın asılı olduğu caddedeki vakıf binasına hem de kendisi de dahil birçok Furkan Gönüllüsünün evine şafak operasyonu yapıldığını hatırlatarak “Sen Tüm dünyaya terörist olarak duyuruyorsun, ben beraat kararını neden duyurmayayım?” dedi.

Brandayı kaldırmak için kentin estetiğinin bahane edilmesine de değinen Alparslan Hoca, “Şu an Adana’nın birçok yerinde branda var. Hatta Partiler sürekli yollara dik olarak branda asıyor. Onlar kentin estetiğini bozmuyor da bizim yola paralel astığımız branda mı kentin estetiğini bozuyor?” şeklinde tepki gösterdi.

"Bu branda burada 1 sene asılı kalacak!"

Tüm bu olanların söz konusu beraat haberinin duyulmasını istemeyen birtakım güçler tarafından gerçekleştiğini belirten Alparslan Hoca son olarak bu müdahale üzerine nasıl bir davranış sergileyeceklerini şu sözlerle ifade etti:

Eğer kaldırtmak istemeseydiniz 2 -3 gün sonra kaldıracaktık ama bu branda burada 1 sene asılı kalacak!

Madem ki bir brandaya dahi dayanamadınız, arkadaşlarımız brandalar ve el ilanları ile her tarafta bu beraat kararını duyuracak!



0 Yorum

Yorum Yaz