Alparslan Hoca “Selefilik” İddiasına Cevap Verdi!

Alparslan Hoca, Furkan TV youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen “Gündeme İslami Bakış” adlı programda ele alınan “Cemaatler ve tarikatler” konusunda konusunda itham edildiği "Selefilik" iddialarına yanıt verdi.

Alparslan Hoca “Selefilik” İddiasına Cevap Verdi!
13 Ara 2020 17:12:15

Alparslan Hoca Selefilik hakkında ne dedi? Alparslan Hoca Selefilik ithamlarını nasıl cevapladı? Bugünkü anlamda "Selefilik" nedir? Alparslan Hoca'nın adı hangi terör örgütünün ölüm listesinde yer aldı?

Alparslan Kuytul Hoca, dün akşam Furkan Tv kanalından yayınlanan “Gündeme İslami Bakış” adlı internet programına katıldı. “Cemaatler ve tarikatler” konusunun ele alındığı programda; kendisine yapılan “Selefilik ve Daeş” ithamlarına açıklık getiren Alparslan Hoca, moderatörün sorduğu “Niçin Selefilik ile itham ediliyorsunuz?” sorusunu şöyle cevapladı:


‘Selefiler beni ölümle tehdit etti!’

“Bizim Selefilerle en ufak bir alakamız yok, Selefi örgütlerin içerisinde en meşhuru Daeş’tir. Daeş beni ölümle tehdit etti. Bundan 4 sene önce, Adana Emniyeti 3 defa vakfa gelip bana ‘Hocam size ölüm tehdidi var, koruma ister misiniz?’ dediler. Bana tebliğ tebellüğ belgesi imzalattılar. ‘En ufak bir şey olduğunda filan karakola, valiliğe haber verin’ dediler. Yani Daeş’in bir dergisi varmış, o dergide beni de suikast yapılacaklar arasında almışlar. En üste benim fotoğrafımı koymuşlar; ‘Birinci sırada sen varsın’ diyorlar yani…

Eğer öyle bir Selefi fikrimiz olsaydı, herhalde böyle bir tehdit almazdık. Tam tersine; Daeş’in daha evvel olmadığını, Irak'ta ortaya çıkartıldığını, Amerika’nın Irak’tan çıkarken Daeş’i kendi yerine bıraktığını, ağır silahları onlara teslim ettiklerini ve bu şekilde (oradaki diğer Sünni cemaat ve gruplarla savaştıklarını) bir taraftan Sünni bir taraftan Şii gruplarla savaştıklarını defalarca anlattım. Irak'a da Suriye'ye de yayıldılar. Ben bunlara katılmanın doğru olmadığını anlattım. Ama Türkiye'deki derin güçler, radikal gençleri oralara götürüyorlar. Siyah gözlüklüler; Türkiye'deki samimi ama bilmeyen, anlamayan çocukları ve gençleri oralara götürüp orada imha ediyorlar. Orası temizlik yeri, çatışma bölgeleri meydana getiriyorlar ve bu çatışma bölgelerinde sevmedikleri gençleri telef ediyorlar. Ben bu hususta kaç defa görüşümü açıkladım. ‘Buralara gitmeyin, bu tuzaklara düşmeyin’ dedim. Dolayısıyla nasıl olur daha Selefilikle itham ediliriz? 


‘Mahkeme Dahi Daeş Ve El-Kaide İddiasını İptal Etti’

Bu hususta, ilk mahkemede, Sulh Ceza Hakimliği’nde yani 10 gün emniyette kaldıktan sonra bizi tutuklayan mahkemede önce 4 terör örgütüne üyelik denildi. Daha doğrusu hakimlik, mahkeme değil. ‘Sulh Ceza Hakimliği’ deniyor, tek bir hakim karar veriyor. Öyle güzel ayarlamışlar ki oralara istedikleri hakimleri koyuyorlar, önden listeyi veriyorlar, hakimin hiçbir şey bildiği yok ve ‘Şunu tutukla, şunu bırak’ diyorlar. O da onların dediğini yapıyor, olup bitiyor. Sonra da evine gidip rahat rahat uyuyor. Aldığı maaşla çocuklarını yedirip içiriyor. İşte o hakimlikte bile bu iddia reddedildi. Önce ‘4 örgüte üyelik’ denildi sonra ‘2 örgütün propagandasına’ dönüştürüldü. Daeş ve El-Kaide iptal edildi.


Alparslan Hoca Selefilik İle İtham Edilmemiz Saçmalıktan Başka Bir Şey Değildir!

‘Diyanet Roporu’ diye paylaşılan raporda benim adım da geçiyor. Selefi olduğumuzu söylemiyor ama ‘Selefi eğilimli’ diyerek ‘Selefi cemaatler gibi değiller. Onlar silahlı, bunlar silahlı değil ama İslam medeniyeti istiyorlar’ demeye getiriyorlar. Onlar İslam medeniyeti isteyene Selefi diyorlar. Aslında Selefilik o değildir, tarihteki Selefilikten bahsetmiyorum, şu anki Selefilik denilen hareket silahlı harekettir.  Ve kimler tarafından kurulduğu aşağı yukarı bellidir. Bizim de buna baştan beri karşı olduğumuz da meydandadır. Dolayısıyla Selefilikle itham edilmemiz saçmalıktan başka bir şey değil!”



Etiketler:   selefilik


0 Yorum

Yorum Yaz