Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllülerinin 22 Nisan mahkemesi bir kez daha ertelendi!

Alparslan Hoca ile beraberindeki 94 Furkan Gönüllüsü hakkında 22 Nisan olayları sonrası açılan dava bugün görüldü. 13 Kasım 2020'de görülen mahkemenin ilk dosyası, "Polise direnme ve görevini yaptırmama" suçlamasından beraat alan gönüllülerin bugün gerçekleşen ikinci dosyası 17 Aralık Cuma gününe ertelendi.

Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllülerinin 22 Nisan mahkemesi bir kez daha ertelendi!
03 Eyl 2021 16:05:39

Furkan Vakfı Gönüllülerinin 22 Nisan 2017 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirmek istemeleri üzerine polisin ağır müdahalesi sonrası açılan hukuksuz mahkemenin 11'inci duruşması, bugün (3 Eylül) Adana 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi.

Haklarında açılan "Polise direnme ve görevini yaptırmama" suçlamasından 13 Kasım 2020'de beraat alan sanıkların, aynı davaya bağlı; "Valinin emrine aykırı hareket, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" gibi iddiaları içeren 2'nci dosyası, 11'inci kez görüldü.

Alparslan Kuytul Hoca ile beraberindeki 94 kişinin yargılandığı dava, celse arasında ön ödeme müessesesinde yapılan yeni kanun değişikliği sebebiyle, "Sanıklar adına yeniden ön ödeme ihbarnamesi düzenlenerek tebliğ edilmesi" yönündeki ara kararla 17 Aralık'ta görülmek üzere ertelendi. 

22 Nisan 2017'de Neler Yaşanmıştı?

Alparslan Hoca ve Furkan Gönüllüleri'nin daha önce yapmayı planladıkları "Kutlu doğum konferansı" valilik tarafından engellenmiş, bu programa dair yapılmak istenen tüm etkinlikler yasaklanmıştı. Karar üzerine Anayasa'nın 34'üncü maddesindeki; "Herkes önceden izin almaksızın silahsız ve saldırısız, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" maddesine uygun olarak Cem Küçük adlı gazetecinin Mavi Marmara şehitlerine "Manyak tipler" ifadelerini kınamak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirmek istemiş, ancak maruz kaldıkları ağır polis müdahalesi sebebiyle anayasal haklarından mahrum edilmişlerdi. Gazeteci Küçük, hakkında açılan davada; "Manyak tipler" ifadesiyle hakaret kastının olmadığını belirtmiş ve beraat almıştı.

22 Nisan 2017 tarihinde Adana Atatürk Parkı'nda birçok kişinin hukuksuzca şiddete maruz kaldığı, başörtülü kadınlara islamofobik saldırıların gerçekleştirildiği, çocukların polisin sıktığı gazdan etkilendiği olay sonrası Alparslan Hoca ve beraberindeki 94 kişi hakkında ise, hukuka uygun hareket etmelerine rağmen mahkeme açıldı.  Haklarında açılan "Polise direnme ve görevini yaptırmama" suçlamasından 13 Kasım'da beraat alan sanıkların, bugün 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen; "Valinin emrine aykırı hareket, Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" gibi iddiaları içeren dosyanın ikinci kısmı ise hala devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz