Alparslan Hoca Yeni Ses Kaydında Şehit Mursi İçin Konuştu

Alparslan Hoca bugün(21 Haziran Cuma) yayınlanan 49. ses kaydında Mursi’nin ailesine ve İhvan'a başsağlığı diledi.

Alparslan Hoca Yeni Ses Kaydında Şehit Mursi İçin Konuştu
21 Haz 2019 20:05:06

Tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın, her cuma ailesiyle yaptığı ve ilgiyle takip edilen telefon görüşmeleri yayımlanmaya devam ediyor.

Müslümanlara yapılan zulmü her daim gündeme getirmesi ve zalimlere karşı dik duruşuyla tanınan Alparslan  Hoca, Mısır’daki zalim Firavunî sistemin halka yaptığı zulmü kınamak ve İslamî hareket mensubu Müslümanların yanında olduğunu göstermek maksadıyla “Mısır İslamî Hareketine Destek” konulu miting düzenlemiş ve Mursi'ye  yapılan zulmü lanetlemişti. (Mitingi izlemek için tıklayın) Bu hafta cezaevinden ailesiyle gerçekleştirdiği konuşmada Mursi’nin şehadeti hakkında açıklamalarda bulundu. 

49. telefon görüşmesinde Mursi’nin ailesine ve İhvan’a başsağlığı dileyen Hocaefendi; “Mursi eğilmedi, geride kalanlara güzel örnek oldu. Eğilseydi yine aynı vakitte ölecekti ama o zaman hem derecesini hem şerefini kaybedecek hem de kötü örnek olacaktı. O, doğrusunu yaptı. Doğru zordur ama sonucu güzeldir. " dedi. 

Alparslan Hocanın açıklamasının ilgili kısmı şöyle;

Ben de Muhammed Mursi ile ilgili bir iki şey söylemek istiyorum. Muhammed Mursi'ye Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim şehadetini kabul etsin. Başta ailesinin, tüm sevenlerinin, özellikle de İhvan üyelerinin başı sağ olsun. Ecel bir tanedir, kimse Allah’ın yazdığı vakit gelmeden önce son nefesini vermez. İster dik durun ister taviz vermeyin isterse zalimin karşısında eğilin taviz verin ecel değişmez. Mursi eğilmedi, geride kalanlara güzel örnek oldu. Eğilseydi yine aynı vakitte ölecekti ama o zaman hem derecesini hem şerefini kaybedecek hem de kötü örnek olacaktı. O, doğrusunu yaptı. Doğru zordur ama sonucu güzeldir. İhvan da bundan gereken dersi çıkartmalıdır. Stratejide nerede hata yaptıkları üzerinde kafa yormalıdırlar kanaatimce. Çünkü Müslümanlar her ne kadar güzel davranıyor olsalar da zalimin zulmü meydandadır. Onların zulmünü engelleyecek yollar bulmalıdırlar, bu konuda kafa yormalılar. Büyük ihtimalle suikast yaptılar ama ister suikast olsun ister olmasın sonuçta Allah Azze ve Celle onu o zindandan kurtarmak istedi.

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz