Alparslan Hoca Yine Hakim Karşısında

Tahliye olmasının ardından mahkemelere çıkmaya devam eden Alparslan Kuytul Hoca, dün bir kez daha hakim karşısına çıktı. İskenderun olayları sebebiyle görülen mahkemesi ileri bir tarihe ertelendi.

Alparslan Hoca Yine Hakim Karşısında
10 Oca 2020 15:57:30

Alparslan Hoca Yine Hakim Karşısında

5 Aralık'ta Bolu F Tipi Cezaevinden tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca'nın mahkemeleri devam ediyor.

Bir mahkemeden diğerine geçen Alparslan Hoca, dün sabah da Hatay Erzin'deydi. 27 Mayıs 2016 'da İskenderun'da yaşananlar sebebiyle görülen mahkeme ise 7 Mayıs 2020 tarihine ertelendi. Tahliye edildiği mahkemelerin yıllarca uzatılması ise mahkeme eziyetlerini katmerlemeye devam ediyor.

İskenderun'da Ne Olmuştu?

Furkan Vakfı’nın İskenderun’da İsa Taş Plaza Düğün Salonun da 29 Mayıs 2016 Pazar günü düzenleyeceği “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli” konulu konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

11.05.2016 tarihinde Kaymakamlığa verilen müracaat kabul edilerek konferans yapılmasına izin verilmişti.

 Alınan izne rağmen sanki yapılan konferans yasal değilmiş gibi Furkan gönüllüleri afişlerinin toplanmasından, düğün salonu sahiplerinin vazgeçirmek için ikna edilmeye çalışılmasına hatta sponsorların tehdit edilmesine varıncaya kadar her türlü engelleme ile karşı karşıya kaldı.

Kaymakamlığın güvenliği sağlayamama gerekçesiyle konferansı son anda iptal etmesine karşılık vakıf yetkilileri basın açıklaması kararı aldı.

Konferansın İptal olması kararının üzerine Türkiye’nin birçok ilinden basın açıklaması için İskenderun'a gitmek isteyen Furkan gönüllüleri, İskenderun şehrine hatta tüm Hatay bölgesine girmelerine Emniyet Güçleri tarafından izin verilmedi.

İskenderun'a girmelerini izin verilmeyen Alparslan Kuytul Hoca ile birlikte yaklaşık 7-8 bin kişi tesiste toplandı ve alıkonuldu. 

Bütün bu engellemelere rağmen ısrarlı bir şekilde ilerlemeye çalışan binlerce kişi kararlılığından dönmedi. Yolun açılması ve İskenderun’da sadece basın açıklaması yapabilmek için ısrar eden, içlerinde kadınlar ve çocukların da olduğu binlerce kişiye biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Havaya defalarca gaz bombası atıldı. Kalabalığın üzerine gökten biber gazı yağdı. Birçok insan gazdan olumsuz etkilendi. Olay yerine çağrılan ambulans aşırı etkilenenlere müdahale etti. Arbede esnasında bir kişinin ayağı kırıldı.

Binlerce kişinin ısrarlı bekleyişi ve yapılan görüşmeler sonucu Hatay Valiliğinden İskenderun’un merkezinde basın açıklaması yapılmasına izin verildi.

Valilikten çıkan iznin sonunda diğer kontrol noktalarında alıkonulan Furkan gönüllülerinin de iştiraki sonucu on binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen “Basın Açıklaması” olaysız sona erdi.



0 Yorum

Yorum Yaz