Alparslan Hoca YKS’ye Girecek Olan Gençlere Tavsiyelerde Bulundu

Alparslan Hoca’nın YKS’ye girecek olan genç talebeleri, tavsiye ve hayır duası istedi. Alparslan Hoca, ilk oturumu 27 Haziran’da yapılacak olan sınav için öğrencilere hayat dersi niteliğinde tavsiyeler verirken başarının Allah’tan olduğunu unutmamaları gerektiğini de öğütledi.

Alparslan Hoca YKS’ye Girecek Olan Gençlere Tavsiyelerde Bulundu
21 Haz 2020 23:44:26

“Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin”

Her hafta Cuma akşamları yaptığı tefsir dersi sonrası halktan gelen soruları cevaplandıran Alparslan Kuytul Hoca, bu kez öğrencilerin girmeye hazırlandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik tavsiye sorusunu cevapladı.

Alparslan Hoca, kendi kızının da sınava girecekler arasında olduğunu belirterek: "Allah kazanmasında hayır olanlara kazanmayı nasip eylesin çünkü herkese de hayırlı olmayabilir. Temiz bir şekilde üniversiteyi kazanıp, bitirirken çirkefe bulaşmış olarak bitirenler var, bunları gördük. Tertemiz Anadolu çocuğu olarak geliyorlar ancak üniversiteyi bitirirken bambaşka bir insan olarak bitiriyorlar, hayatları berbat oluyor. Böyle bir ihtimal de var. O yüzden insan, Allah'tan isterken hayırlısını istemeli 'hayırlıysa Allah nasip etsin' demeli." ifadeleriyle öğrenciler hakkında Allah’tan hayırlı olanı niyaz etti. 

Tavsiye isteyen gençlere hayat nasihati vermeden geçmeyen Alparslan Hoca: “Çalışmadığı için kazanamayacak olanlar da bu şekilde bir yere varamayacaklarını görmüş olurlar. Demek ki hayatta, böyle davranmanın sonucu başarısızlık oluyor. Böyle olanlar çalışmaktan başka çareleri olmadığını anlamış olurlar” dedi. 

“Başarılı olamayınca kıyamet kopmuyor!”

İmtihanda başarı sağlayamayacak olanlara hatalarını düşünmelerini tavsiye eden Alparslan Hoca, kısa süreli çalışmayla başarının gelemeyeceğini, başarıların ancak uzun süreli çalışmalar sonucunda kazanıldığını ifade ederek: “Unutmayın, başarı sağlayamadığınız zaman kıyamet kopmuyor, moralinizi bozmayın, yolunuza devam edin” dedi.

Başarılı olanlara da bu kazanımın Allah’tan olduğunu hatırlatarak zekâyı, sabrı, çalışma azmini verenin Allah olduğunu yineledi.




0 Yorum

Yorum Yaz