Alparslan Hocadan 'Din Afyon Mudur' Meselesine Nokta Atışı

Komunizmin kurucularından Karl Marx'ın dinler hakkında kullandığı ve yılllarca masaya yatırılan "din afyondur" tartışmasına Alparslan Kuytul Hoca'dan nokta atışı geldi! İşte din afyondur iddiasına cevap;

Alparslan Hocadan 'Din Afyon Mudur' Meselesine Nokta Atışı
26 Haz 2019 23:17:52

Komünizmin kurucularından olan Marx'ın kendi toplumunda şahit olduğu "din" üzerinden bütün dinleri genellediği "din afyondur" ifadesine Alpaslan Hoca, yıllar önce yaptığı bir konuşmada açıklık getirdi.

Karl Marx’ın ‘’Din afyondur’’ sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Bugün toplumumuzdaki ılımlı islam anlayışı Karl Marx’ı doğrular mı?" şeklindeki soruya cevap veren Hocaefendi, "Marx din halkın afyonudur demişti. Kendi bulunduğu toplumun dini için bu doğruydu. Bulunduğu toplumdaki din gerçekten de afyon görevi görüyordu. Hristiyanlık (kilise) krallarla anlaşmıştı, zalimlere destek oluyordu" dedi.

Marx'ın gördüğü Hiristiyanlik dininin gerçekten de "afyon" olduğunu belirten Hocaefendi, bu durumun İslam için hiçbir zaman söz konusu olmadığını şu sözleriyle dile getirdi:

İslam zulme başkaldırır. İslam uyutmaz uyandırır. İslam afyon değildir, panzehirdir. Afyonun panzehridir. Ama ılımlı İslam hakikatten de afyondur. İslam’ı da bozdular ılımlı hale getirdiler. Öyle bir İslam ki mevcut düzenlerle barışan bir İslam, fakirin hakkını savunmayan bir İslam, zalimle beraber olan bir İslam, Amerika’yla beraber olan bir İslam. Elbette böyle bir İslam da afyondur. İslam bu değildir. Marx’ın sözü İslam’ın gerçeği için doğru değildir. Gerçek İslam uyutmaz, uyandırır. Eğer uyutan bir din varsa o din İslam değildir.


Alprslan Hocanın "din afyon mudur?" sorusuna verdiği geniş cevap şöyle;



0 Yorum

Yorum Yaz