Alparslan Hoca'dan Savcılık Kararına Tepki: Biz ülkenin nesiyiz?

Alparslan Kuytul Hoca, namaz kılmak isterken polisin sert müdahalesine maruz kalan Furkan gönüllülerinin mahkeme başvurusu hakkında, savcılığın 'kovuşturmaya gerek yok" kararı üzerine konuştu. Ülkenin iyice polis devleti haline getirildiğini belirten Alparslan Hoca, "vali de polisi koruyor savcı da. Böyle adalet mi olur? O zaman biz ülkenin neyiyiz? " dedi.

Alparslan Hoca'dan Savcılık Kararına Tepki: Biz ülkenin nesiyiz?
03 Oca 2021 23:01:28

Alparslan Hoca'dan Savcılık Kararına Tepki: Biz ülkenin nesiyiz? 

Alparslan Kuytul Hoca, namaz kılmak isterken polisin sert müdahalesine maruz kalan Furkan gönüllülerinin  mahkeme başvurusu hakkında, savcılığın 'kovuşturmaya gerek yok" kararı üzerine konuştu. Ülkenin iyice polis devleti haline getirildiğini belirten Alparslan Hoca, "vali de polisi koruyor  savcı da. Böyle adalet mi olur?  O zaman biz ülkenin nesiyiz? " dedi.

"Daha ne lazım savcı bey?"

Geçen Mayıs ayında bir parkta namaz kılmak isterken polisin acımasız müdahalesine maruz kalan yaklaşık 10 Furkan gönüllüsü, polisler tarafından darp edildiklerini ve yaşadıkları haksızlığı mahkemeye vermişti. Soruşturma dosyasını inceleyen savcılığın, suç unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle 'kovusturmaya gerek yoktur' kararı üzerine tepki gösteren Alparslan Hoca, "darp edilenler, adli tıptan rapor aldı,  yani şahitler var, görüntüler var adli tıp raporu var daha ne olacak savcı bey? Suçun unsurlarının oluştuğunu anlaman için daha ne lazım acaba? Bu nasıl bir kafa; şahidi kabul etmiyorsun, görüntüye bakmıyorsun. Eğer şu yapılanı polis değil de  siviller sivillere yapmış olsaydı savcı derhal mahkeme açardı polis yapınca polisi koruyor mahkeme açmıyor" ifadelerini kullandı.

 "Ülkede zerre Adalet kalmadı"

Hem vali hem de savcılık tarafından bu şekilde korunan polislerden güzel davranışlar beklenemeyecegini ve istedikleri gibi hukuksuzluk yapabileceklerini söyleyen Alparslan Hoca,

ilgili olayda savcının yeterli kanıt bulmadığını öne sürerek  mahkeme açmamasına tepki göstererek: '  Benim terörü desteklediğime dair yeterli kanıt mı bulduğunuz da 2 sene hapis yatırdınız vicdansızlar?  Onda  hiçbir tane  delil  yoktu, polise gelince bunca kanıt olmasına rağmen bakın kanıt yok kabul ediliyor" dedi.

Darp edilen gönüllerin, polise tek bir tokat dahi atmadıklarını, polisin bu kadar dövmesinin acımasızca olduğuna dikkat çeken Alparslan Hoca "  9 kişinin adli tıp raporu var.  Daha ne olacak yani insan mı ölecek mesela?  Yani bu savcı ne istiyor yani insan ölmedi o yüzden tamam mı demek istiyor?" dedi.

 Polis tarafından kalbinden vurularak hayatını kaybeden Suriyeli genç  için de ilk etapta mahkemenin açılmadığını olayın sosyal medyada duyulmasının ardından harekete geçildiğini  hatırlatan Alparslan Hoca 'memleket polis devleti olmuş; vali de polisi  koruyor savcı da polisi koruyor, hakim de gerekirse polisi koruyor. Böyle adalet mi olur? O zaman biz ülkenin neyiyiz? O zaman bu vali benim valim değil  o zaman bu emniyet benim emniyetim değil bu savcı benim savcım değil! Bir tek polisimi koruyacak bu savcı bu vali? Biz neyiz yani bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz