Alparslan Hoca'nın bugüne kadar yargılandığı 61 duruşması gerçekleşti

Alparslan Hoca'nın resmi sitesinden yapılan paylaşıma göre, Alparslan Hoca hakkında bugüne kadar görülen duruşmaların toplamda 61'i bulduğu belirtildi. Yaptığı basın açıklamalarında, sürekli olarak uzatılan mahkemlerin kendisine ve kendisini seven insanlara yönelik bir yıldırma politikası olduğunu ifade eden Alparslan Hoca, en son çıktığı mahkemede verilen HAGB kararını da reddettiğini belirtmişti.

Alparslan Hoca'nın bugüne kadar yargılandığı 61 duruşması gerçekleşti
25 Haz 2020 13:43:26

Mahkemeler sürekli erteleme yolunu seçiyor!

Alparslan Kuytul Hoca'ya ve Furkan Vakfı'na yönelik 30 Ocak 2018 Operasyonu sonrası başlayan dava sürecinden bugüne kadar Alparslan Hoca'nın toplam 61 duruşması gerçekleşti. Bu davaların 3 tanesi beraat ile sonuçlanırken diğer mahkemeler erteleme yoluna gitti.

Alparslan Hoca hakkında "Terör Propagandası Yapmak" ve "Dolandırıcılık, sahtecilik" suçlamasıyla 8 Ocak 2018'de açılan mahkeme sonrası kendisiyle beraber 4 Furkan Gönüllüsü'nün tutukluluğuna hükmedilmiş ve yaklaşık 2 yıl sonra tahliyelerine karar verilmişti.

Tahliye kararı verilen davaların yanı sıra 22 Nisan Olayı üzerinden başlatılan "Kanuna muhalefet", Erzin Olayı üzerinden başlatılan "Kamu malına zarar verme, Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma, Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Atatürk'e Hakaret" iddialarıyla açılan mahkemeler sürdürülürken "Başbakana hakaret", "Halkı kin ve nefrete sürükleme" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla açılan davalar beraat ile sonuçlandı.

"Bu ne biçim mahkeme, bu ne biçim adalet, bu ne biçim devlet?"

Alparslan Hoca'nın en son katıldığı duruşma skandal olarak nitelendirilmişti. Alparslan Hoca hakkında açılan "Atatürk'e Hakaret" suçlaması ile mahkeme, Alparslan Hoca'ya ait olmayan konuşmalar üzerinden kendisini yargıladığı davayı herhangi bir karara bağlamayarak ileri bir tarihe erteledi.

Bunun üzerine yaptığı basın açıklamasında, mahkemenin vermiş olduğu HAGB kararını reddettiğini ifade eden Alparslan Hoca: "Bu konuşmanın bana ait olmadığını defalarca söyledim. Eğer buna rağmen bana ceza verirlerse gerekirse hapis yatarım ama bu video yayılır ve siz alnınızda bu kara leke ile yaşamak zorunda kalırsınız. Videoda konuşanın ben olmadığım anlaşılınca herkes bu ne biçim mahkeme, bu ne biçim adalet, bu ne biçim devlet der!" ifadelerini kaydetti.

alparslankuytul.com'da yayımlanan metin şu şekilde;

Tertemiz geçmişi ve zulme karşı dik duruşuyla tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Gönüllüleri hakkında bugüne kadar haksız yere birçok mahkeme açıldı. Açılan bu davaların kimi beraat ile sonuçlanırken bir kısmı çeşitli sebeplerle ertelendi.

Bugüne kadar toplamda 61 duruşma geçiren Alparslan Kuytul Hocaefendi bu davaların 3’ünden beraat ederken Furkan Vakfı Gönüllüleri hakkında açılan davaların toplamı 44’e erişti. Gönüllülerin duruşmalarından ise 20’si beraat ile sonuçlandı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin hakkında açılan ve sonuca ulaştırılan dosyaları şu şekilde sıralayabiliriz:

30 Ocak Operasyonuyla başlayan dava “Propaganda, Üyelik, Dolandırıcılık ve Sahtecilik” iddiasıyla 8 Şubat 2018’de görülen duruşma sonrası Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 4 kişi hakkında tutukluluk, 6 kişi hakkında da ev hapsi ile karara bağlandı.

Aynı operasyonla başlayan “Dolandırıcılık ve Sahtecilik” iddiası, 12 Mayıs 2018’de görülen mahkemede 4 Kişi hakkında tutukluluğun devamına karar verilerek sonlandırıldı.

“Başbakana Hakaret” iddiasıyla 2 Ekim 2019’da görülen mahkemenin ilk duruşmasında hâkim beraat kararı verdi. 

6 soruluk iddianame soruşturmasında “Halkı Kin ve Nefrete Sürükleme” iddiasıyla açılan davanın, 21 Mayıs 2018’de görülen duruşmasında hâkim direk beraat kararı verdi.

“Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan 10 Ocak 2019’da görülen duruşmasında İstinaftan kesin beraat kararı çıktı.

Bunlara ek olarak Furkan Vakfı ve vakıf başkanları hakkında bir takım asılsız iddialarla açılan davalar da şu şekilde sonlandı:

Furkan Nesli Dergisi üzerinden açılan “Soruşturmanın Gizliliğini İhlal” iddiasıyla açılan ve 14 Şubat 2019’da görülen duruşmada Hasan Kütük’e 10 ay cezaya çarptırıldı ancak HAGB kararı verildi.

Vakfa Hırsız Girmesi olayı üzerinden 9 Temmuz 2019’da görülen “Hırsızlık” davası sonrası 3 kişiye ceza verildi. 

“Mühür Kırma” davasıyla 10 Mart 2019’da görülen duruşma sonrası hâkim tarafından HAGB kararı verildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin karara bağlanmayan ve hala devam eden mahkemelerini sıralayacak olursak: 

30 Ocak Operasyonu ile hakkında açılan 2 farklı davadan “Dolandırıcılık ve Sahtecilik” suçlaması korona virüs sebebiyle 25 Haziran 2020’e ertelenirken “Üyelik ve Propaganda” iddiasıyla yargılandığı dava yine korona virüs sebebiyle 7 Temmuz 2020’e ertelendi.

22 Nisan Olayı üzerinden başlatılan “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” iddiasıyla yargılandığı mahkeme korona virüs sebebiyle 9 Eylül 2020’ye ertelenirken aynı olay üzerinden açılan “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçlamasının yapıldığı mahkeme 13 Kasım 2020’ye ertelendi. 

Erzin Olayı üzerinden başlatılan “Kamu Malına Zarar Verme, Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçlamalarına yönelik açılan dava 10 Eylül 2020’e ertelendi.

Galip Kıran olayı üzerinden açılan “Hakaret” davası korona virüs sebebiyle 7 Temmuz 2020’ye ertelendi. 

Takvim üzerinden açılan dava sonrası hâkim “Yetkisizlik” dedi. Yeni tarih içinse bir karar belirtmedi.

“Atatürk’e Hakaret” iddiasıyla açılan mahkeme ise Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ait olmayan bir video konuşması üzerinden yargılandığı davayı konu almaktadır. Bu dava kamuoyu tarafından “skandal” olarak nitelendirilirken duruşması 01.10.2020’ye ertelendi. 

Eski vakıf yöneticilerinin görevden alınmasına yönelik açılan dava 02.07.2020’ye ertelendi.

Vakfın kapatılması ve yeni yöneticilerin görevden alınması mahkemesi 06.10.2020’ye ertelenme kararı alındı. 

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı hakkında sonuçlanan ve devam eden davaların son durumu bu şekilde kaydedilirken Furkan Vakfı Gönüllüleri’nin bugüne kadar katıldığı ve karara bağlanan duruşmalarını da şu şekilde açıklayabiliriz.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 2 yıl süren haksız tutukluluğunu kınamak için Furkan Gönüllüleri’nin anayasal haklar kapsamında düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları hakkında açılan toplam dava sayısı 21’i buldu. Başta Adana olmak üzere, Ankara, Gaziantep, Bolu, Elazığ illerinde görülen davalardan 20’si beraat ile sonuçlanırken 1 tanesi 3 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra HAGB kararı verildi. Toplam 232 Furkan Gönüllüsü ’nün yargılandığı davaların 5’inde Semra Kuytul Hocahanım da yer aldı, böylece Semra Kuytul Hocahanım’ın isminin geçtiği mahkeme sayısı devam edenlerle beraber toplamda 11’i buldu.

Furkan Vakfı Gönüllüleri’nin devem eden mahkemelerine ait en güncel bilgi ise aşağıda düzenlendiği şekildedir.

Halen sürmekte olan mahkeme sayısı 24’ü bulurken davalardan 3’ü çocuk mahkemesi olarak devam ediyor. Başta Adana olmak üzere, Ankara, Gaziantep, Elazığ, Niğde ve İstanbul’da yapılan duruşmalarda şu ana kadar 3’ü 18 yaş altı, 441 kişi yargılanıyor. Adana’da 1 kişi hakkında ilk derece mahkemesi 1 yıl 11 ay 10 gün hapse hükmetmişken istinafa yapılan başvuru sonucu tarih bekleniyor.

Gençlik çağından itibaren ülkesi ve ümmeti için faydalı faaliyetler ve ilmi çalışmalar yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı Gönüllüleri hakkında açılan davalar çeşitli bahaneler öne sürülerek uzatılıyor. 

Yapılan hukuksuzluğu kamuoyunun vicdanına sunuyor ve geç kalan adaletin bir an önce tecelli etmesini temenni ediyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz