Alparslan Hoca'nın Çeşitli Bahanelerle Kabartılan Mahkeme Dosyası "Pes" Dedirtti!

Alparslan Hoca'nın yarın görülecek olan ve skandal gerekçelerle uzatılan mahkeme dosyasına eklenen absürt iddianameler yargının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Alparslan Hoca'nın Çeşitli Bahanelerle Kabartılan Mahkeme Dosyası "Pes" Dedirtti!
06 Tem 2020 18:03:14

Alparslan Kuytul Hoca'nın 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 'Terör(!) Propagandası' iddiasıyla 2 buçuk yıldır uzatılan mahkemesi karı koca kavgası gibi ilginç eklemelerle uzatılmaya devam ediyor. 

Mesai bitimine beş dakika kala başvuru yapanlar vatandaş mı yoksa kendi adamlarınız mı?

Yarın görülecek olan duruşma daha önce çeşitli bahanelerle 6 kez ertelenmiş, duruşmadan bir gün önce mesai bitimine 5 dakika kala, 2 vatandaşın "Şu konuşmalar da suç kapsamında olabilir" şeklindeki başvurularının eklenmesiyle mahkeme yeni bir skandala imza atmıştı.

Konuya ilişkin yaptığı konuşmada iki vatandaşın başvurusu ile mahkemenin uzatılmasına tepki gösteren Alparslan Hoca mahkemelerin rezil edildiğini söyleyerek "Memlekette 80 milyon vatandaş var, her vatandaşın başvurusu alınacaksa bu mahkeme milyon yıl sürer. Benden şikayet ettirilen o kişiler de gerçekten vatandaş mı yoksa kendi adamları mı?" ifadelerini kullandı.

6 Konuşma ile Başlayan Dava 20 Konuşma ile Devam Ediyor

Ek iddianamelerle 6 konuşmanın 20 konuşmaya çıkarıldığı ve karar mahkemesinin bir türlü gerçekleştirilmediği dava hakkında dosyaya sürekli konuşma eklenmesine tepki gösteren Alparslan Hoca duruşma salonunda "Aylar sonra yeni bir konuşma eklenir mi bir dosyaya? Böyle bir şey nasıl oluyor? Benim binlerce konuşmam var. O zaman bu dava sittin sene sürer. Sittin sene de değil, milyonlarca sene sürer. Kasten bir güç benimle uğraşıyor.” dedi.

Malatya'daki Karı Koca Kavgası da Alparslan Hoca'nın Dosyasında

Son olarak Alparslan Hoca ile ilgisi olmayan Malatya'daki karı koca kavgasının dosyaya girdirilmesi " bu nasıl terör dosyası?" dedirtti.

Alparslan Hoca konuyla ve kendisiyle alakasız bu kavga meselesinin dosyasına eklenmesine tepki göstererek: "Yargının geldiği durum bu! Tamamen rezalet bir durum, Malatya'daki iki karı koca kavgasını da dosyaya eklemişler. Hedefleri hem bana zulmetmek hem de bu mahkemenin beraatla sonuçlanması durumunda bizim elimize bir koz vermemek ve iftira atabilmek." dedi. 

Doların Yükselişini Tahmin  Dahi Terör Dosyasına Eklendi

İki buçuk yıldır uzatılan mahkeme dosyasına savcının yaptığı ek iddianamede; Alparslan Hoca'nın

doların 6 lira olmasını ve ekonomik krizi tahmin etmesinin de yer alması sosyal medyada tepki toplamış ve alay konusu olmuştu. 

İddianamenin tamamını okumak için tıklayın

Ne Olmuştu?

Alpaslan Hoca, 30 Ocak 2018 tarihinde evine yapılan baskınla haksızca gözaltına alınmış ve 8 Şubat 2018 'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bolu F Tipi cezaevine gönderilmişti.

Tutuklu yargılandığı "terör örgütüne üye olmak" suçlaması savcılık tarafından "terör örgütü propagandası' olarak değiştirilmiş ve ilk duruşmada tahliye kararı verilmişti.

Tahliyenin ardından skandal gerekçeler ile sürekli erteleme yoluna gidilen ve 6 konuşma ile açılan mahkeme dosyasına; daha sonra onlarca yeni konuşma eklenmiş, karı koca kavgasından, doların yükseleceği tahminine kadar birçok alakasız konu eklenerek mahkeme iki buçuk yıldır uzatılmıştır.



0 Yorum

Yorum Yaz