Alparslan Hocanın Ekonomik Krizi Öngörmesi Suç Mu? Adem Tural Cevapladı

Alparslan Hocanın avukatı Adem Tural, Hocaefendi hakkındaki son iddianame için “Düşünün ülkede bir ekonomist yorum yapıyor. Kriz geliyor diyor. Bir yıl sonra söyledikleri gerçekleşiyor. Hükümet de ona krizi sen çıkardın diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi?” dedi.

Alparslan Hocanın Ekonomik Krizi Öngörmesi Suç Mu? Adem Tural Cevapladı
22 Tem 2019 18:12:30

Alparslan Hocanın avukatı Adem Tural katıldığı canlı yayın programında Hocaefendi hakkında hazırlanan yeni iddianameye dair soruları cevapladı.

İddianamedeki özellikle bir bölüm, başta hukuk camiası olmak üzere birçok kişi tarafından tepki aldı.  Alparslan Hoca yeni iddianamede; ülkede yaşanan olaylardan dolayı ekonomik kriz çıkacağını ve doların 6 türk lirasına yükseleceğini önceden öngörmekle suçlanıyor.

Manidar olan kısım ise 18 aydır tutuklu bulunan Hocaefendi bu suçlama hakkındaki savunmasını 12 Ocak 2018’de yapmış. Kısa sürede sosyal medyada yayılan konuşmasında Hocaefendi “Ben Kur’an’a ve sünnetullaha göre birtakım analizlerde bulunuyorsam ve bunlar da tutuyorsa ne yapayım yani bu suç mu?” diyor.

Aynı soru canlı yayında Tural'a yöneltildi. Kendisine “Bu suç mu?” diye sorulan Tural'ın cevabı ise özetle şu şekilde oldu:

Öncelikle şunu söylemek lazım hoca insandır hata yapabilir. Görüşlerinde yanlış söylediği, isabet etmediği kısımlar olmuştur. Bunu kendisi de birçok defa dile getirdi. Bunu niye söyledim? Daha önce mahkemelerin bir tanesinde mahkeme cemaatin hocayı Mehdi gibi gördüğünden bahsetti hoca da “Benim böyle bir görüşüm yok. Ben sadece bir insanım. Ben ilim öğreniyorum. İnsanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Allah’a hizmet etmeye çalışıyorum. Benim bunun dışında bir iddiam yok.” diyor. Bunu belirttikten sonra sorunuzu cevaplamak istiyorum. Bir insan böyle olduğunu kabul ettikten sonra o insan bir alanda uzmanlaşmışsa ve birtakım yorumlarda, tespitlerde bulunuyorsa bu mu suç?

Düşünün ülkede bir ekonomist yorum yapıyor. Üretim durdu, tarım bitti, sanayi çöktü, Kriz geliyor diyor. Bir yıl sonra söyledikleri gerçekleşiyor. Hükümet de ona krizi sen çıkardın diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Hocanın durumu da onu gösteriyor. Evet hoca ekonomist değil ama ekonomi ile ilgili bir yorumda bulunuyor. Hata yapıyorsunuz kriz geliyor diyor. Kriz çıktığı zaman, dolar 6 TL olduğu zaman “vay efendim sen niye konuştun? Dolar 6 TL oldu. Sen kimden öğrendin?” dediler. Doların 6 TL olacağını herkes görüyordu. Bir tek siz görmüyordunuz. Bu birincisi.

İkincisi hükümetin birtakım yanlışlarından dolayı düşürüleceğini söylemek bunun sadece darbeyle yapılacağını söylemek anlamına gelmiyor. 2002 yılında Ecevit hükümeti düşürüldüğünde silahlı bir darbe mi yapıldı? Hayır. Bana göre bir Amerika operasyonu sonucunda düşürüldü. Bu benim kanaatim. Şimdi ben bu yorumu 2002’den önce yapmış olsam Ecevit hükümeti düşürüldükten sonra benim hakkımda darbeden dava mı açacaklardı? Bu bir yorumdur. Hoca neden böyle söylüyor? Temelinde şu var. Zulmediyorsun diyor. Ben de söylüyorum zulmediyorsunuz, devrileceksiniz. Kişisel bir yorum. Neye dayanarak söylüyorum? Tarihin hiçbir döneminde zulmeden devletin uzun vadeli yaşadığı görülmemiştir. Bunu birçok kişi söylüyor.

Kanundaki açık düzenlemeye rağmen birçok insan tahliye edilmiyor. Kimse ses çıkarmıyor. Ben sırf sen zulmediyorsun dedim diye suçluyum öyle mi? Kusura bakmasın kimse. Böyle bir suç olamaz. Eğer suçsa o suçu ben de işliyorum. Bunu söylemek hassasiyettir. Hoca bunu söylemiş. Onun hakkında davalar açmışsınız, 18 aydır hapse atmışsınız, vakıflarını kapatmışsınız, cemaatine yapılmadık zulüm bırakmamışsınız, yetmemiş bir dava daha açmışsınız. Ne istiyorsunuz yani? Yeter diyoruz artık.



0 Yorum

Yorum Yaz