Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılanma Gerekçesi Pes Dedirtti

Tahliye edildikten saatler sonra tekrar cezaevine gönderilen Alparslan Kuytul Hocanın tutukluluğunun devamına yönelik verilen kararda gerekçe olarak gösterilen sebepler tepki çekti.

Alparslan Hocanın Tutuklu Yargılanma Gerekçesi Pes Dedirtti
16 Şub 2019 22:04:16

Alparslan Hocanın avukatı, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 25 Ocak tarihli tutuklama kararına, bir üst mahkeme sayılan Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak itirazda bulundu.
6. Ağır Ceza Mahkemesi, 5. Ağır Cezanın verdiği tutuklama kararında bir isabetsizlik olmadığını ileri sürerek itirazın reddine ve Alparslan Kuytul’un tutukluluğunun devamına karar verdi.
İtirazı reddeden 6. Ağır Ceza Mahkemesinin karar tutanağında; tüm Türkiye'de tanınan din alimi Alparslan Kuytul Hocanın “kaçma şüphesinin olması” iddiasıyla itirazı reddettiği görülüyor.
372 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Hocanın kaçma ya da saklanma şüphesinin(!) olması ve delillerin henüz toplanmaması gibi gerekçelerle tutuklu yargılanmasına devam kararı verilmesi sert tepkilere neden oldu.

Alparslan Kuytul Hoca gibi ülkece tanınan bir şahsın kaçma şüphesi gibi sebepler öne sürülerek bir yılı aşkın bir süredir tutuklu yargılanmasına devam edilmesi ayrı bir hukuk garabeti olarak görülüyor.
İşte 6. Ağır cezanın adalet ölmüş dedirten karar tutanağı;

 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Kara basan 01 Oca 1970 02:00:00

    31 marttan sonra serbest bırakılır.şuan için kimsenin konuşmaması gerek hakikatleri anlatmaması gerek.bundsn dolayıdır ki kim hükümet lehine konuşursa bir müddet hapis edilecek....

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Kara basan 01 Oca 1970 02:00:00

    Pardon aleyhine


Yorum Yaz