• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hocaya o sözlerinden dolayı dava açıldı! Erdoğan da aynı sözleri söylemişti...

Alparslan Hocaya o sözlerinden dolayı dava açıldı! Erdoğan da aynı sözleri söylemişti...

Alparslan Hocanın, “ByLock’un örgüt üyeliğine kesin delil olmayacağı” şeklindeki açıklamalarının, yeni iddianamede FETÖ/PDY’ye alenen yardım olarak yorumlanması Cumhurbaşkanının ve Adalet Bakanlığının ByLock sebebiyle mağduriyetlerin yaşandığına dair açıklamalarını akıllara getirdi.

Alparslan Hocaya o sözlerinden dolayı dava açıldı! Erdoğan da aynı sözleri söylemişti...
09 Ağu 2019 08:40:23

Alparslan Hoca hakkında terör mahkemesine dahil edilen yeni iddianameyi, avukatı Adem Tural Twitter'dan paylaştı. 18 aydır asılsız iddialarla cezaevinde tutulan Alparslan Hoca hakkındaki iddianame sosyal medyada alay konusu oldu. İddianamenin içeriğindeki hukuka aykırı suçalamalar ve çelişkiler Türkiye’de yargının geldiği vahim noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

İddianamede Alparslan Hocayı terör örgütüne destek ile suçlayabilmek için yer verilen delillerden biri de Hocaefendinin ByLock ile ilgili açıklamaları oldu. Alparslan Hocanın, “ByLock ile ilgili mağduriyetlerin yaşandığına ve ByLock’un örgüt üyeliği için yeterli delil olamayacağı çünkü kişinin isteği dışında telefonuna yüklenmiş olabileceği" yönündeki açıklamaları FETÖ/PDY’ye alenen yardım olarak yorumlandı.

İddianamenin ilgili kısımları;

Resim

Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı tarihlerde yargının iyi işlediğini belirterek; "kusura bakmayın mağdur falan yok" açıklamasında bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 27 Aralık 2017'de "11.480 kişinin telefonuna iradeleri dışında 'Bylock' yüklendiğini" açıklamıştı. Böylelikle sadece ByLock kullanmanın örgüt üyeliğine delil olmayacağı ortaya çıktı.

Daha önce mağdur yok diyen Erdoğan, savcılığın açıklamalarının ardından, Alparslan Hocanın ifadelerine benzer bir açıklama yaparak; “Mor beyin uygulaması ile örgüt 11 binin üstünde masum insanı ateşe atmıştır. Bu insanları Bylock'un sitesine istek dışı yönlendirmiştir. Bu oyun da bozuldu. Bu konudaki mağduriyetler giderilecek" dedi.

Alparslan Hoca tesbitlerinde haklı çıktığı halde ByLock ile ilgili açıklamalarının iddianamede, 'delilleri sulandırmak ve örgütün amacına hizmet etmek' olarak yorumlanması akıllarda soru işareti oluşturdu.

Benzer açıklamaların Cumhurbaşkanı ve Ankara Başsavcılığı tarafından da yapılmış olmasına rağmen neden Alparslan Hocanın bu gerekçe ile örgüte destekle suçlandığı merak konusu.



0 Yorum

Yorum Yaz