Alparslan Kuytul Hoca, Başkasının Konuşmasından 3'üncü Kez Hakim Karşısına Çıkacak!

Alparslan Hoca, başka bir kişinin "Atatürk'e Hakaret" ettiği iddia edilen konuşmasından dolayı yargılanmaya devam ediyor. Dava'nın 3'üncü duruşması bugün görülecek.

Alparslan Kuytul Hoca, Başkasının Konuşmasından 3'üncü Kez Hakim Karşısına Çıkacak!
01 Eki 2020 09:41:20

Konuşan Başkası, Yargılanan Alparslan Hoca!

Başka bir kişiye ait olan "Atatürk'e hakaret" konuşmasından dolayı yargılanan Alparslan Kuytul Hoca'nın yargılanması, bugün saat 10.40'ta Adana 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edecek.

Bir önceki duruşmada ses ve görüntü kaydı istenilen Alparslan Hoca'nın dosyası, incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi ancak burada gerekli incelemeyi yapacak birimin olmadığı, dolayısıyla dosyanın İstanbul'a gönderileceği bilgisine ulaşıldı.

Sürekli olarak ertelenerek psikolojik işkence aracı haline getirildiği düşünülen mahkemenin bu duruşmada da ileri bir tarihe atılma ihtimali söz konusu.

2'nci Duruşmada Yaşanan Skandallar!

Mahkemenin 2'nci duruşmasında Hakim, hakaret içerikli konuşmayı yapan kişi ile Alparslan Hoca'nın farklı kişiler olduğunu anlamak için ses ve görüntü kaydı almaya karar verilmişti.

İnternet ortamında binlerce fotoğraf ve videosu olan Alparslan Hoca'nın fotoğraflarını çektiren hakim, ses kaydının ortam şartları sebebiyle emniyette alınmasına karar verdi.

Atatürk'e hakaret içerikli konuşmayı yapan kişinin Alparslan Hoca olmadığına dair bilirkişi raporu olmasına ve iki kişi arasındaki fark gözle görülür derecede olmasına rağmen mahkeme bugüne ertelendi.

Alparslan Hoca Mahkemede Muhbirliğe Zorlandı!

Bir önceki mahkemede, muhbirliğe zorlandığını belirten Alparslan Hoca: "Kuş kadar beyni olan kişi, videoda konuşan ile beni birbirimizden ayırt edebilir. Davanın amacı, mahkemede benim ağzından çıkacak isimleri sağda solda yayıp beni ispiyoncu ilan etmek!" ifadelerini kullanmış ve arkadaşlarından birçoğunun da bu yönde tehdit aldığını söyleyerek:

"Kimi arkadaşımız iş yerinde, kimi ormanda, kimi tenhada sıkıştırılıyor ve şerefsizlik yaptırılmaya çalışılıyor. Bunları yapanları isim isim açıklayacağım" ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz