Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Açılan Davaların 3'ünden Beraat Etti

Hakkında çeşitli iftiralar nedeniyle birçok dava açılan Alparslan Kuytul Hocaefendi bu davaların üçünden beraat ederken birinden tahliye aldı.

Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Açılan Davaların 3'ünden Beraat Etti
18 Oca 2019 12:21:00

Alparslan Kuytul Hoca hakkında kırpılan videolarının gündem yapılması ve birtakım iftiraların atılması sebebiyle çeşitli davalar açılmıştı. Alparslan Hoca bu davaların 3’ünden beraat etti.

İlk beraatını 21 Mayıs 2018 tarihinde “Halkı Kin Ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçundan alan Alparslan Kuytul Hoca ikinci beraatını 02 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesinde “Başbakana Hakaret” suçlamasından aldı.

Geçtiğimiz Kasım ayında tutuklu yargılandığı “Terör ve Terör propagandası” davasının ilk duruşmasında tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca son olarak 10 Ocak'ta Adana’da görülen “Kalemi kırılmıştır” meselesinden dolayı açılan “Cumhurbaşkanına Hakaret” davasından beraat etti.

Beraatların arka arkaya gelmesi ve şafak operasyonu ile gözaltına alındığı “Terör ve terör propagandası” davasının ilk duruşmasında tahliye alması Alparslan Kuytul Hoca'ya iftira atıldığını bir kez daha gözler önüne serdi

Alparslan Kuytul Hoca’nın suçsuzluğunu başından beri dile getiren ve ona destek olan sevenleri yaklaşık 1 yıldır haksız tutukluluğun bir an önce son bulması ve Alparslan Kuytul Hoca’nın özgürlüğüne kavuşması için 22 Ocak’ta adalet bekliyor.

İlgili Haberler;

Alparslan Kuytul Hocaefendi O Davadan Beraat Etti! Alparslan Hoca ‘Kalemi Kırılmıştır’ meselesinden dolayı açılan davadan beraat etti!
Etiketler:   abdullah yıldız


0 Yorum

Yorum Yaz